WSC MO15-1 speelt fantastische wedstrijd en houdt druk op koploper OJC!

Bladella MO15-1

1e klasse 3

6 april 2019 11:00

T. v.d. Loop

Na de geweldige 1-0 winstpartij uit bij concurrent Budel van twee weken terug wisten de meiden van MO15-1 de goede lijn door te trekken met een meer dan verdiende 2-0 overwinning op Bladella.  Waar twee weken terug met hard werken en een laat doelpunt de overwinning nog werd gepakt, was nu een volledige wedstrijd op goed niveau goed voor de 3 punten.

De wedstrijdselectie voor de thuiswedstrijd tegen Bladella was uitgebreid met Siena en Puk van de MO15-2. Onze Puck zou in principe de hele wedstrijd op de bank blijven door een knieblessure opgelopen tijdens het skiën. Alleen in geval van nood zou Puck nog kunnen dienen als bliksemafleider in de voorhoede van de Zwart-Oranjen. Wel jammer omdat Puck twee weken eerder nog uitblonk tegen Budel op het middenveld.

Vanaf het fluitsignaal op het hoofdveld van WSC namen onze meiden het initiatief in de wedstrijd en met goed opbouwend aanvalsspel werd tegenstander Bladella op de eigen helft gehouden en werd de geweldige keeper van de Blauw-Witten keer op keer op de proef gesteld. Vooral Siena op rechtsbuiten was een plaag voor de linksback van Bladella en kon constant als een echte buitenspeler de actie maken en tot een voorzet komen. De andere aanvalsters Lieke, Meike en invalster Puk hielden goed de druk op de achterhoede van de tegenstander waardoor er steeds meer kansen werden gecreëerd in het doelgebied van Bladella. Helaas lag keer op keer de keepster in onze weg. Op het middenveld waren Minou, Bente en Effy de baas en met soms geweldig positiespel kreeg de Bladelse tegenstander geen moment grip op ze. Ondanks het overwicht en goede spel gingen de meiden rusten met een 0-0 ruststand. Trainer Peter en coach Sandra hadden niet veel recht te zetten in de rust omdat met deze instelling het doelpunt wel moest gaan vallen.

Na rust was WSC in staat de goede lijn door te blijven trekken en bleef het Bladelse doel bestoken met schoten. Dat dit zo goed volgehouden werd was zeker ook een verdienste van onze sterk acterende verdediging die vanuit een goede organisatie en sterke duels de tegenstander nauwelijks over de middellijn liet komen. De ervaren verdedigsters Kiyana, Marit en Merel werden vandaag fantastisch geholpen door gelegenheidsrechtsback Romy. Normaal speelt Romy in de aanval maar mede door de smalte van de groep werd ze op een voor haar ongebruikelijke rechtsbackpositie geposteerd. Ze heeft dit de hele wedstrijd uitstekend ingevuld, heeft verdedigend haar tegenstander geen kans gegeven en heeft bovendien aanvallend/opbouwend zeker haar steentje bijgedragen. Het was dan ook Romy die de andere uitblinkster Siena op rechts de ruimte instuurde. Siena liep goed door tot de achterlijn, gaf een voorzet op maat op aanvoerster Meike die vervolgens bekeken de bal langs de keepster van Bladella schoot. Eindelijk was daar in de 53e minuut de bevrijdende en verdiende 1-0. Nu was het zaak de overwinning over de eindstreep te trekken en keepster Kimberley de 0 te laten houden. Het spel bleef ook na het doelpunt goed en ook achterin bleven de meiden een voetballende oplossing zoeken. Toen in de 67e minuut de 2-0 viel, was het duidelijk dat de 3 punten vandaag aan de Akkerlaan gingen blijven. Goed druk op de bal zorgde ervoor dat de bal voor de voeten van spits Lieke kwam die daarmee de 2-0 binnenschoot en een goede pot van haarzelf bekroonde met een doelpunt.

Peter en Sandra waren supertrots op dit team dat de afgelopen twee wedstrijden heeft laten zien en hard te kunnen werken en goed te kunnen voetballen. Als deze lijn wordt doorgetrokken blijft de druk in deze voorjaarsreeks volledig op koploper OJC die na vanmiddag nog 1 puntje voorsprong heeft op onze meiden. Ook is het bijzonder leuk om te zien dat Siena en Puk van MO15-2 bij ons aansluiten en meteen van toegevoegde waarde zijn voor ons team.

Speciaal bedankje gaat vandaag ook nog naar onze clubhuisman Rob die de meiden heeft getrakteerd op een vervroegd Super Saturday frietje. Omdat onze meiden volgende week vrij zijn, had Rob een uitzondering gemaakt en de goede winstpartij van onze meiden vervroegd beloond met een frietje.

Zoals gezegd is MO15-1 volgende week vrij waarna het op 20 april uit bij ODC uit Boxtel de goede reeks en vorm mag gaan doorzetten. ODC heeft nog niet gewonnen maar ook pas 1 keer verloren en staan vooralsnog met 4 gelijke spelen op de 8e plek in de 1e klasse.