WSC JO1901 wint ook tweede bekerpot eenvoudig

Onder 19, JO19-1, Groep 1 28

9 september 2017 13:00

opmerkingen

Samir was te laat vandaag i.v.m. werk

Ik kan me nog memorabele wedstrijden herinneren waarvan ik verslag mocht doen. Tientallen berichtjes op de groepsapp van m’n gezin om alle hoogtepunten bij te houden die mijn netvlies teisterden. Vrouw en kinderen werden gek van het gepiep van iedere nieuw binnenkomende gedenkwaardige actie die het verdiende om voor eeuwig vastgelegd te worden in het wekelijks verslag. Dan thuis direct aan de gang om de adrenaline in je lijf te laten vermengen met de zojuist opgedane herinneringen en om te vormen naar iets waarvan hopelijk ook maar 1 persoon zal zeggen, “Zeg, was een leuk verslag!”. Nou, bij de memorabele wedstrijden uit regel 1 gaat de pot van vandaag tegen Waspik JO19-1 NIET horen. De adrenaline was niet aanwezig bij de reporter en het gezinsappje heeft alleen gepiept bij het noteren van de einduitslag. Er is tijdens de wedstrijd meer gediscussieerd over de fiets én bijbehorende kleding van een van de ouders dan over de wedstrijd. Nou, daar had ik overigens wel een paar leuke regels over kunnen schrijven
Ik weet nu ook weer alles over de status van het RCW tennistoernooi in dit finaleweekend en dat de enorme “blauwe berg” op de app “buienalarm” in werkelijkheid gewone grauw en grijs is en dat het water dat eruit valt slechts motregen is in vergelijking van die moesson-aanval van vorige week.

Maar ja, wat over de wedstrijd! Een bekerwedstrijd tegen de leeftijdgenoten uit Waspik, net geen derby en geen kids die bij elkaar in de klas zitten of hebben gezeten. Dus die spanning is er ook niet. Het niveauverschil is gewoonweg te groot om ook maar iets van spanning op te bouwen. Zonder spanning is het moeilijk om motivatie te krijgen en zeker te houden. Zonder motivatie is goed voetballen ook lastig. Enfin, de wedstrijd moet gespeeld worden, helaas zonder Philippe en Dimitri, daarentegen is Merijn weer op de weg terug na een griepje en mag hij zijn eerste wedstrijdminuten maken vandaag.
In de Waalwijk-cup had WSC al, ik meen met 4-0 of 4-1, gewonnen van Waspik. Toen in slechts 20 minuten. Vandaag hadden we 25 minuten nodig om er 4 te maken. Zakaria was in de 5e minuut die de score opende, 1-0 na een mooie aanval via links. In de 15e maakte Rafael er 2-0 van. In de 22e minuut bijna een kopie van de 1e goal, vanaf links een goede voorzet van Rafael en Zakaria die als een echte spits voor de afronding zorgde, 3-0. Snel daarna bracht Rafael de onderlinge stand met Zakaria weer op gelijke hoogte (2-2) door de 4-0 binnen de knallen. Rust!

Na rust volgt al snel de mooiste goal van de wedstrijd, via vele schijven stoomde Samir op, met het “1 keer raken”-strategie (ook wel Tikkie-Takkie voetbal genoemd) vloog de bal tussen Samir, Zakaria en Merijn als een flipperkastbal door de verdediging van Waspik, Samir was het eindstation die de bal prachtig afrondde en de 5-0 op het bord zette. Niet lang daarna scoorde Rafael zijn 3e van de dag, 6-0. Toen na een sporadische aanval van Waspik een corner genomen mocht worden door Waspik stoomde de gehele luchtmacht van Waspik op naar het doelgebied van Jord. Slecht verdedigd kon de langste man van het veld zo vrij als een vogel de bal in het doel koppen, 6-1. Een smetje op de wedstrijd en zorgde dat de serene rust in het Waspiks poldergebied ruw verstoord werd door luidruchtige op-/aanmerkingen van Khalid. WSC zette weer even aan en via 2 x Belmin en 1 x Rafael stond 7 minuten later de 1-9 op het bord. Dan gaat de spanning van de magische “10” even meespelen. Die eer viel Belmin te beurt, een makkelijk gegeven penalty (wegens hands) werd onberispelijk binnen geschoten door hem. Een zuivere hattrick voor hem vandaag maakte de 10-1 compleet. Het slotakkoord was echter voor Waspik, wederom vanuit een corner. De bal valt in het doelgebied en wordt slecht weggewerkt, via wat gekluts valt de bal verdomt nog achter de doellijn ook om zo de eindstand 2-10 op het bord te zetten.

Volgende week de 3e wedstrijd voor de beker. Nu tegen Haarsteeg JO19-1, die vandaag met 5-1 uit bij Desk wonnen. Dat beloofd een tegenstander die het ons iets lastiger gaat maken. Niets mis mee, zo net voor de start van de competitie is het goed om eens te kijken waar we nu eigenlijk staan. Potjes in de Waalwijk-cup, tegen Desk en Waspik zeggen nl helemaal niets.