WSC MO13-1

4e klasse 10

16 februari 2019 10:30

W.H.M. Willems

Het was al vroeg druk op de speelsters-app deze ochtend. De centrale vraag was: wel thermo ondergoed of geen thermo ondergoed? De meningen waren verdeeld, en uiteindelijk verscheen ongeveer het halve team met bedekte benen ten tonele. Om er vervolgens tijdens de warming up al snel achter te komen dat de warmhoudkledij vandaag toch echt overbodig was. Snel werd er dan ook nog omgekleed voor aanvang van de wedstrijd. Het zonnetje in combinatie met 15 enthousiastelingen en een goed gevuld blik supporters waren alle ingrediënten voor een fantastisch voetbalochtendje!

De meiden moesten het vandaag opnemen tegen de opponentus giganticus (vrij vertaald: gigantische tegenstander). We zijn deze soort al eens eerder tegen gekomen, maar deze mastodonten leken net uit een iets ouder tijdperk te stammen. Toch waren het voornamelijk 2e jaars onder 13 spelers en slechts 3 dispensatie spelers. Er speelden ook twee fanatieke meiden in dit team.

In de beginfase van de wedstrijd leek de Tilburgse ploeg onder de indruk van de voetbalkunsten van onze meiden. Mede daardoor konden we zo nu en dan relatief makkelijk opbouwen en een paar flauwe kansjes creëeren. Het duurde helaas niet lang voordat de tegenpartij in de gaten kreeg dat ze niet zomaar om ons teampje heen konden en dat ook Reeshof dus aan de bak moest. Tegen het fysieke overwicht waren we niet opgewassen, maar voetballend waren we beter. Deze combi zorgde voor een mooi evenwicht in de wedstrijd en voor een gelijkwaardige strijd. WSC probeerde vooral door samenspel de bal naar voren te werken, maar wanneer een aanval stuk liep tegen de verdediging of op de keeper bracht Reeshof het spel met lange ballen (wat dat konden ze... ver schieten!) in één keer weer naar de helft van WSC. En wanneer hun pogingen weer stukliepen op onze keepster (die vandaag fantastisch werk verrichtte) begon WSC weer keurig met opbouwen enzovoort enzovoort.... In de eerste helft kwamen we nog met 1-0 achter, maar al vroeg in de 2e helft streken we deze achterstand glad met een treffer uit een corner. De verdere tweede helft verliep zoals de eerste helft... gelijkwaardig. Toch kwamen beiden partijen niet echt tot noemenswaardige kansen.  In de slotminuten begon de gelijke stand nog enigszins wat te wringen en zetten beide teams alles op alles om met wat nerveus spel de winst nog binnen te harken. Maar helaas, het mocht niet baten. De wedstrijd eindigt onbeslist in een terecht gelijkspel.