SC 't Zand JO13-4JM

4e klasse 10

9 maart 2019 8:30

T.C.M. (Thijs) Maaijwee

Door de vakanties stond er vandaag maar 1 wedstrijd op het programma in de competitie van onze meiden. Hierdoor konden de meiden bij winst de leiding in de competitie pakken.

De meiden wisten wat ze te doen stonden. Onze gasten uit Tilburg waren echter niet naar Waalwijk gekomen om hieraan mee te werken. Het team uit Tilburg bestond uitsluitend uit 2e jaars en 2 dispensatie spelers, maar daar weten onze meiden wel mee om te gaan.

De aanvang van de wedstrijd was rommelig. Enkele meiden leken niet fris en fruitig aan de start te staan. Veel ballen werden slordig ingeleverd bij de tegenstander, veel onnodige buitenspel situaties en verkeerd positie kiezen bij de omschakeling / verdedigen, zorgden ervoor dat de gasten de eerste twee kleine mogelijkheden kregen.

Met veel inzet kon de verdediging deze kansen onschadelijk maken. Bij ’t Zand speelde ook een meisje en zij ging voorop in de strijd tegen onze meiden. Daarbij ging ze af en toe over de schreef, maar ze was de gevaarlijkste speler van de gasten. Uiteindelijk beloonde zij haar harde werken met een mooie goal. Ze wist haar directe bewaker af te schudden en schoot de bal vol in de kruising. 0-1

WSC was voetballend zeker de betere maar kon haar kansen in de eerste helft niet omzetten in doelpunten. Het zal toch niet weer zo’n wedstrijd worden was de teneur langs de lijn.

In de rust was de coach duidelijk. De verbeterpunten werden aangegeven, er was een duidelijk geloof in een goed resultaat maar dan moest er net wat meer gif en strijd in de wedstrijd komen.

De meiden pakten het super op en ze kwamen scherp uit de startblokken. WSC wist de druk op het doel van ’t Zand op te voeren en kreeg diverse goede schietkansen. Helaas schoten wij nog steeds met losse flodders. Dat laatste beetje geloof tijdens een schot op doel ontbrak, waardoor de keeper van de gasten redelijk eenvoudig de nul kon houden.

Maar na 5 minuten in de tweede helft was het dan toch raak. WSC voetbalde goed door het middenveld. Een mooie hoge pass over de verdediging heen was de opmaat voor de 1-1. Met een verre lob werd de keeper verschalkt. De meiden voelden dat er meer te halen was en gingen vol op jacht naar de 2-1. Het risico van de aanvalsdriften is natuurlijk dat er ruimte komt achter de verdediging van WSC. En met enkele zeer snelle spelers waren de counters van ’t Zand keer op keer gevaarlijk. Zo werd een bijna 1 op 1 duel met onze keeper, door een uiterste inspanning en geweldige sliding onschadelijk gemaakt.

Deze onverzettelijkheid toonde het gehele team en samen gingen ze op zoek naar meer. Na drie mislukte afstandsschoten werd in de 42e minuut met een geplaatst afstandsschot het verschil gemaakt. 2-1

WSC had de voorsprong die het wilde, maar nu…. Er leken wat twijfels te komen bij WSC. Zenuwachtig werden veel ballen blind weggeschoten. Terwijl de meiden voetballend veel beter waren dan de gasten, vergaten ze dit juist te doen. Hierdoor kwam er enige druk rond de zestien meter van WSC. Gedurende een fase van +/- 5 minuten wist WSC niet onder de druk uit te komen. Wel wisten ze op inzet de tegenstander uit de buurt van onze keepster te houden. Met nog 10 minuten op de klok herpakte WSC zich en kwamen er weer volop mogelijkheden voor onze meiden.

Na een hele mooie aanval werd de bal in de 52e minuut breed gelegd en kon een WSC aanvalster ongehinderd de 3-1 tegen de touwen aan schieten.

3 punten in de pocket. In de resterende minuten van de wedstrijd wist ’t Zand geen kansen meer te creëren. Onze verdediging stond als een huis. Het middenveld en de aanval kregen nog enkele goede mogelijkheden om de score verder te doen oplopen. Een vrije trap van WSC ging via de bovenkant van de lat net over.

Na het fluitsignaal van de leidsman waren de 3 punten en de koppositie een feit. De meiden gingen uit hun dak en vierden nog een feestje in de kleedkamer.