MEIDEN BIEDEN KRANIG WEERSTAND TEGEN FITTE PLOEG BARONIE. 2-4

4e klasse 10

6 april 2019 10:30

R. Breurkens

Het is bekend dat onze meiden in de jongenscompetitie nog wel eens tegen een brok fysieke tegenstand stuiten. Vandaag leek WSC eens een keer in het voordeel te zijn. Een aantal jongens kwam qua hoogte niet veel verder dan de onderkin van de meiden. Toch bleek al snel dat er weinig fysiek voordeel te behalen viel vandaag, want de jongens met de kortste pootjes waren bloedje snel!

WSC voerde na het fluitsignaal de druk meteen op. In een vloeiende beweging stoomde onze spits direct op richting het doel van Baronie en nog voordat het publiek goed en wel geïnstalleerd (< 20 seconden) was plantte ze de 1-0 al op het scorebord. Dit leek veelbelovend, maar deze actie zette ook meteen de Bredanaren op scherp. Na een corner van Baronie had WSC grote moeite om de bal weg te krijgen. Uiteindelijk retourneerde WSC hem in de voeten van de cornernemer die fantastisch mooi inkrulde!  Niet veel later sleepte ook WSC een corner binnen. Het was niet helemaal goed te zien wie en hoe, maar het leek of deze corner ingekopt/geschoten werd. Langs de lijn werd , tot grote verbazing van de tegenpartij, hard gejuicht door een paar malloten. Toen het spel, zonder aftrap, hervat werd viel langs de lijn ook het kwartje dat de bal niet in het doel was beland, maar net ernaast!

WSC bleef strijdvaardig en deed in de eerst helft niet onder voor Baronie, dat hard moest werken tegen hun gepaardenstaarte tegenstanders. Iets wat ze vooraf niet helemaal ingecalculeerd hadden, zo werd gefluisterd langs de lijn. De teams waren dus behoorlijk aan elkaar gewaagd.  De beste kansjes waren voor Baronie. De kleinere jongens uit het team waren ook serieus het snelst en soms maar moeilijk bij te benen door de meiden. Ze braken zo nu en dan gevaarlijk uit. Gelukkig is daar dan altijd nog het slot op onze deur: doelvrouw Fatim. Die vaak als een hongerige leeuwin op haar, door onze verdediging gebroken prooi afstormt en zich zonder angst voor de bal en voeten werpt om de doelpoging met succes een halt toe te roepen.  De WSC meiden kregen misschien wat minder kansjes maar lieten zeker hun klasse zien. Na 20 minuten spelen werd de bal veroverd door onze verdediging. Met meerdere snelle combinaties op het middenveld werd onze trefzekere spits vrij- en aangespeeld. Met een prachtig schot schoot ze van buiten de 16 onhoudbaar hoog in! Een prachtgoal, die ook applaus kreeg van de leiding van tegenpartij.  Helaas kregen we het niet voor elkaar om met deze stand de rust in te gaan. Vlak voor het rustsignaal maakte Baronie nog de gelijkmaker. Onze keepster zat dichtbij een redding, maar de bal rolde net over haar vingertoppen alsnog over de achterlijn.

In de tweede helft waren de meiden wat minder aanwezig. Onze spits had een kleine blessure opgelopen na een tackle en werd wat rust gegund in de wissel. Toen vroeg in de tweede helft een schakel in de verdediging geblesseerd uitviel en een middenveldster een tijdelijke herinnering aan de wedstrijd in de vorm van een mooie afbeelding van een noppenzool in haar bovenbeen kreeg (abusievelijk!) werd de spoeling op de reservebank dun. Twee meiden waren in verband met blessures al niet gestart aan de wedstrijd.  De coach moest dus noodgedwongen wat schuiven in de opstelling, wat helaas ten koste ging van het offensief in de ploeg.  Baronie had de spelsnelheid in de tweede helft opgevoerd. De meiden reageerden daar wat paniekerig op en probeerden ballen zo snel mogelijk weg te werken, zonder opbouwend plan.  Tot overmaat van ramp werd ook nog hands gemaakt in ons strafschopgebied.... penalty tegen! Ook nu zat onze keepster ENORM dicht bij een redding, maar voor de tweede keer deze pot rolde de bal net over haar vingertoppen het doel in. WSC kwam er in de tweede helft maar mondjesmaat aan te pas. Er werd vooral op eigen helft gevoetbald. Toch boden de meiden kranig weerstand en incasseerden na de penalty nog maar 1 tegendoelpuntje.  Eindstand 2-4. Baronie gaat hier terecht met de punten naar huis. Ondanks de jonge leeftijd van de meeste jongens was dit voetballend de beste tegenstander die we tot nu toe tegen zijn gekomen in de competitie. Van een gedeelde 2e plaats zakken de meiden met deze nederlaag naar een gedeelde 6e plaats.