SV Capelle JO13-1

4e klasse 10

23 maart 2019 11:15

T. v.d. Loop

Vandaag mochten de meiden van WSC het opnemen tegen een directe concurrent in de strijd om de eerste plaats. Twee weken geleden konden we nog de koppositie veroveren in het klassement. Gezien de stevige ploegen die we nog tegen krijgen wellicht een utopie te denken dat we deze positie vast kunnen houden, maar onze meiden zullen alles aan doen om het in elk geval te proberen! Te beginnen tegen SV Capelle vandaag!

WSC begint super sterk aan deze wedstrijd en laat zich zeker niet de kaas van de tosti eten! In de beginfase zijn ze voetballend beter. Ook nu moeten onze dames het hebben van de opbouw, waarbij de tegenstander het gedurende een hele wedstrijd grotendeels probeert met lange ballen naar voren. Toch hebben we in de eerste tien minuten nog weinig last van het fysieke voordeel dat de jongens hierbij hebben. Uiteindelijk kon niet voorkomen worden... of beter gezegd; werd niet voorkomen, want het had best gekund.... dat een van de jongens vanaf de middellijn in zijn eentje oprukte en van onze meiden alle ruimte leek te krijgen om na een paar ogenschijnlijk makkelijke acties de bal tegen het achternet van ons doel te leggen.

Na dit doelpuntje verslapte de aandacht van WSC een beetje. Er werd wat paniekerig gevoetbald en door onzorgvuldig optreden van nagenoeg de voltallige verdediging werd het 0-2. Vlak voor rust sleepten we nog een corner binnen. Kopkracht werd het 16-meter gebied ingevlogen vanuit de achterhoede. Ook nu bleek dit weer een beproefd scoorwapen! Niet ineens dit keer. De kopbal raakte de lat en stuitte daarna vol op de slof van een spits die zonder enig aarzelen snoeihard inschoot. WSC deed weer mee! 1-2 voor rust.

De supporters hadden net goed en wel de koffie besteld, of de scheids had alweer gefloten voor de start van het tweede half uur. Onze meiden waren kort na de aftrap de instructies die de coach gaf in de rust, nog even rustig aan t laten bezinken, terwijl Cappelle wel meteen volle gas gaf. De dames werden net wat te laat wakker en voordat ze er erg in hadden (binnen een paar seconden) werd het ineens 1-3. Een onnodig doelpunt. Er dreigde nog even een eigen doelpuntje te vallen aan onze zijde, maar onze goalie reageerde razendsnel en tikte de bal tussen haar handschoenen (Er wordt gefluisterd dat haar skills als WK (Waalwijks kampioen) tikkertje hierbij overduidelijk hielpen) en hield ons daarmee in de wedstrijd.  Helaas werd het uiteindelijk toch nog 1-4.  Na het vallen van dit doelpunt was WSC weer sharp as a knife. In de slotfase waren we wederom de beter voetballende partij. Dit, ondanks de ruime voorsprong, tot ergernis van een Capelle speler die de bal bij een inworp voor ons, bewust een flink eind wegtrapte. Dit werd door de scheids bestraft met een gele kaart. Helaas weten onze meiden tot drie keer toe de trekker na een mooie aanval niet meer over te halen.  In de slotfase werd de keeper van Capelle ook nog een kaart toebedeeld voor een onsportieve opmerking jegens de scheids.  Achteraf hoorden we dat in onze competitie een gele kaart betekent dat de betreffende speler een tijdstraf moet krijgen van 10 minuten en zijn ploeg dus met een mannetje minder moet spelen. Dat wil zeggen dat we de laatste 5 minuten met twee gele kaarten eigenlijk nog tegen 9 man hadden moeten spelen. Dit had misschien nog wat extra kansjes op kunnen leveren. Maar goed: "De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij ‘t vallen van de avond." ðŸ˜‰(Het inzicht komt altijd pas achteraf, als het voorbij is)

SV Capelle neemt, ondanks 2 doelpunten die vanuit ons oogpunt op ongemakkelijke momenten vielen, vandaag terecht de 3 punten mee naar huis. Ondanks deze nederlaag laten onze toppers met hun fantastische voetbal toch zien dat ze thuishoren in deze jongenscompetitie!