WSC VOETBALT TEGEN TEGENWIND; DE WIND WINT! 2-1

4e klasse 10

13 april 2019 12:00

Onbekend

Dongen JO13-2 - WSC MO13-1 2-1 (1-0).
Een latertje voor de meiden vandaag. De voice kids kon gisteren helemaal af worden gekeken, want vandaag was t uitslapen geblazen. De aftrap van de wedstrijd tegen Dongen stond geplant op het middaguur. Met 2 geblesseerden (13 speelsters) reisden we af.

Hoewel het zonnetje aardig door leek te komen was het voor het gevoel frisjes te noemen en stond er een straf windje.

WSC won de tos en koos ervoor om de helft te kiezen met de zon in de rug. Op zich slim, maar de Helga van Leurtjes hadden hierbij geen rekening gehouden met de tegenwind op deze helft.

Dat in combinatie met een hotsenknotsenhobbelveld en het feit dat onze dames zich geïntimideerd blijven voelen door de vaak grotere en oudere jongens (vandaag 1x 2007 - 1x 2005 en de rest 2006 tegen 1x 2006 - 1 x 2008 en de rest 2007 aan onze kant) waar ze tegen spelen maakte de eerste helft niet echt om over naar huis te schrijven. Door de geblesseerden was de opstelling wat gericht op het defensief en kwamen we aan de voorkant van de ploeg wat creativiteit tekort.

WSC kwam er niet lekker in en na een paar keer door het oog van de naald gekropen te zijn werd het uiteindelijk door een hoog “lucky shot” 1-0 voor de wind.  Geen hard schot, maar een hoge inwaaier dus. Onze topkeeper was simpelweg net te klein om deze bal uit haar doel te houden. Ruststand 1-0

Het was duidelijk dat we met deze opstelling de oorlog niet gingen winnen, en dus besloot coach Blankestijn in de tweede helft toch te kiezen voor het offensief en schoof wat in de opstelling. En dat legde ons geen WINDeieren! WSC leek de wind weer in de zeilen te hebben en voetbalde aanvallender. Helaas valt dan door nog een klein beetje gestuntel aan onze zijde vroeg in de 2e helft de 2-0. Toch weet WSC wat kansjes te creëeren. Begin 2e helft nog niet spectaculair, maar naar mate de 2e helft vordert worden de kansen groter en de meiden gretiger.  Er moet evengoed een corner aan te pas komen om de 2-1 binnen te tikken. Dit geeft de meiden een shot energie en ze komen eindelijk op stoom! De wil om hier gelijk te maken is groot en de dames knokken zich een weg vooruit. In de afwerking op doel blijven ze wat onzeker en wordt er te lang gepield in plaats van eens een schot op doel te wagen. Diep in de tweede helft krijgen we nog een vrije trap mee. Relatief ver van t doel, maar desondanks een interessante plek. Alle hoop is gevestigd op deze kans op een gelijkmaker..... maar helaas....een goede rechtstreekse trap beland toch in de handen van de keepster. Met nog een minuut of 3 à 4 op de klok blijven onze meiden alles geven en hangt een gelijkmaker in de lucht! Maar met het eindsignaal van de scheids, WAAIT ook deze gelijkmaker over.

De wedstrijd had geen 5 minuten langer moeten duren, want dan was de kans groot geweest dat ie toch nog gevallen was. In de laatste 10 minuten was WSC op haar best!

De komende twee weken geen wedstrijd voor onze dames. We plannen een paar rustige trainingen de komende tijd om de geblesseerden en de half geblesseerden wat rust te gunnen en weer fit te krijgen.