RWB JO13-2JM

4e klasse 10

9 februari 2019 8:30

T. v.d. Loop

Eindelijk! De eerste wedstrijd van het seizoen en voor sommige meiden meteen ook dé wedstrijd van het seizoen. De derby tegen RWB, de derby tegen een paar klasgenoten. De punten zouden sowieso in Waalwijk blijven, maar de meiden waren er toch extra op gebrand om ze aan de Akkerlaan laten! Maar mede gezien de uitslag van vorige keer was dit geen zekerheidje. Om punten te pakken zouden ze stevig aan de bak moeten, maar dat is ze wel toevertrouwd.  Onze ploeg startte met de flinke bries die vandaag over den lande trok in de rug. Iets wat ze in de eerste helft ook geen “wind”eieren legde! Minimaal geholpen door wat wind mee, werd in de beginfase vooral op de helft van RWB gevoetbald. Fysiek waren de jongens een stuk sterker, maar op wilskracht duwden de meiden de rood-wit-blauwen terug naar daar waar ze ze hebben wilden. Het duurde dan ook niet super lang voordat de dames hun harde werken beloonden met een eerste doelpunt. De kop was er af, maar nog altijd moest er geknokt worden om dit vast te houden. En dat deden ze! De voorsprong werd in korte tijd zelfs uitgebreid naar 2-0. Maar met nog een flink aantal minuten op de klok in de eerste helft, en de enorme wilskracht van RWB nog altijd geen gelopen race. RWB gaf niet op. Waar onze meiden in de slotminuten van de eerste helft een beetje verslapten knokten de jongens van RWB zich ondanks de achterstand dapper terug de wedstrijd in. Ook zij beloonden zichzelf, terecht, met een doelpunt. 2-1 met rust!

Ondanks de goede start leken onze toppers dus wat kracht te verliezen. Iets wat zich in het begin van de tweede helft doorzette. Waren ze moe? De rollen leken omgedraaid, RWB was duidelijk de betere ploeg en we moesten er voor waken dat de voorsprong niet omgebogen werd naar een achterstand. Te beginnen met de gelijkmaker! Een verdiende 2-2 voor RWB! Als de WSC meiden op deze voet verder zouden spelen dan zouden ze het niet gaan redden vandaag. RWB sleepte corner na corner binnen en deze werden vlijmscherp genomen. De dames mogen van geluk spreken dat de langste gasten van de tegenpartij telkens net niet op de goede plaats stonden, want anders hadden ze de bal een paar keer makkelijk het doel ik kunnen koppen. Langs de lijn begon inmiddels ook het gezenuwpees en zouden WSC supporters 10 minuten voor tijd tekenen voor een gelijkspel! Alleen een wonder leek nog te kunnen zorgen voor 3 punten. Resultaten uit het verleden bieden alleen de garantie dat de WSC meiden niet zoveel op hebben met wonderen. Ja... het is haast een wonder dat in nagenoeg alle wedstrijden uit het verleden met eenzelfde wedstrijdverloop de munt ook altijd net in het nadeel van WSC valt.  Maar..... de wonderen zijn de wereld kennelijk nog niet uit! In de 55 minuut kregen onze meiden vanaf het middenveld nog 1 kans om te counteren....via de rechterflank werd een fantastische aanval opgezet, die na wat over en weer getrap voor doel werd verzilverd. Saillant detail: dit winnende doelpunt werd gemaakt door Mandy, oud RWB-er en ook oud teamgenoot van deze jongens! Supporters en speelsters waren door het dolle heen! Toen na 5 minuten het eindsignaal klonk vierden de meiden deze overwinning alsof ze kampioen waren geworden. Maar niets is minder waar... we hebben nog een hele competitie voor ons en zijn benieuwd wat deze dit topteam nog gaat brengen. Voor nu in elk geval een fantastisch begin!!