Als je niet schiet kun je niet scoren WSC MO13-1 BLauw Wit JO13-1 3-5

Blauw Wit'81 JO13-1G

4e klasse 10

4 mei 2019 8:30

R. Breurkens

De meiden van WSC MO13-1 wilde deze zaterdag een plekje stijgen op de ranglijst. Tegenstander Blauw Wit stond maar 1 plaatsje hoger, dus dit leek vooraf een garantie voor een spannende pot. De meiden namen direct het heft in handen en de aanvallen rolde op het doel van Blauw Wit af. Maar zoals vaker dit seizoen werd de trekker niet overgehaald. Bij Blauw Wit kwam het grote gevaar van de linkerspits. Deze jongen had een snelheid en doelgerichtheid waar de meiden de handen meer dan vol aan hadden. De eerste de beste counter van Blauw Wit lag er direct in. Onze meiden moesten in de achtervolging. Een slippertj van Blauw Wit werd door onze spits afgestraft: 1-1. Wederom was het even later de rappe linksbuiten die we niet konden afstoppen, zijn fraaie voorzet werd binnengetikt. Weer moesten we in de achtervolging. Een kleine tactische aanpassing leverde vrijwel direct de gelijkmaker op. Onze spits en mid mid wisselde van positie en de eerste succesvolle steekpass vanaf het middenveld werd schitterend binnen geschoten: 2-2. Ondanks het overwicht konden de meiden even later weer in de achtervolging: 2-3. De meiden bleven positief en de zoveelste corner in de eerste helft werd fantastisch binnen gekopt door Nina. (Normaal noemen wij de doelpuntenmakers niet= een team een taak) maar deze was te fraai om niet volledig te benoemen. Wederom de aansluiting. Tijdens de rust werden de meiden vastberaden toegesproken. Voetballend waren we zoveel beter. Nu een keer eroverheen, zelf scoren en de angel uit hun aanvalsspel halen. Wat volgde was toch wel een ietwat teleurstellende tweede helft. De accu leek leeg te raken, passes kwamen steeds minder vaak goed aan en wederom vergaten we binnen de zestien te schieten wanneer dat kon. Wijfelend verdedigen werd fraai afgestraft door Blauw Wit en nadat de meiden voor de de vierde keer op achterstand kwamen brak het lijntje. Een kadootje van onze keepster werd dankbaar uitgepakt: 3-5 Een kans om een sprongetje te maken op de ranglijst werd gemist. Na een zwakke tweede helft ging Blauw Wit uiteindelijk met drie punten terug naar de Moer. Onze meiden moeten vooral het spel van de eerste helft meenemen naar de volgende wedstrijd. En ze kunnen snel werken aan eerherstel want maandag as. halen ze de wedstrijd in tegen hekkensluiter WSC JO13-3. Een wedstrijd met een speciaal karakter. Daarvoor hoeven we de meiden niet op te laden. Knallen maandag!