Een ROBUUST WSC JO19-1 pakt de 2e overwinning dit seizoen

RBC JO19-1

Onder 19, JO19-1, 4e divisie C

14 oktober 2017 15:30

A.E.M. de Leeuw

Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week tegen MOC hebben Khalid en zijn mannen de afgelopen week hard getraind om de tekortkomingen van vorige week aan te pakken. Hopelijk zijn deze verbeteringen vandaag zichtbaar tegen de tegenstander van vandaag, RBC Roosendaal. Met 1 gewonnen, 1 gelijkspel en 1 verloren wedstrijd een tegenstander die we net iets boven ons op de ranglijst terug vinden. Dimitri (stage) en Maarten (vakantie) waren er niet bij en de medespelers hadden beide belooft om de ongeslagen status in de thuiswedstrijden te behouden.

Onder een prachtige, blauwe, hemel werd om 15.30 uur de wedstrijd afgetrapt. WSC zette gelijk aan en in de 3eminuut stuurt Merijn Rafael weg op links. Ipv voor eigen succes te gaan geeft hij een voorzet die gemist wordt. Binnen de minuut de volgende kans als Sam Brandon vrijspeelt, zijn inzet gaat via de keeper en de lat terug het veld in. WSC voetbalt geconcentreerd en komt de, in de kleedkamer, gemaakte afspraken na. RBC heeft moeite om aan te haken. In de 11e minuut wordt een voorzet van Belmin direct door Alex op de slof genomen. Helaas gaat zijn poging over/naast. Pas in de 18e minuut komt RBC dreigend voor het doel. De lange en behendige spit van RBC zet met een mooie schijnbeweging zich zelf vrij voor Bram, zijn inzet gaat gelukkig voorlangs. 2 minuten later een soortgelijke aanval van RBC. WSC zakt iets in, RBC wordt in staat gesteld te voetballen en komt er vaker sterk uit. In de 23e minuut leidt dat tot een penalty als Merijn de lange spits onreglementair stopt. Bram is kansloos en de 0-1 staat op het bord. Bijna valt vanaf de aftrap de gelijkmaker als Rafael zijn inzet gestopt ziet worden door de keeper van RBC. Net voor rust komt Alex, via een steekpass van Belmin, in kansrijke positie maar helaas staat het vizier niet op scherp.

Rust, met een 0-1 ruststand. In tegenstelling tot vorige week acht ik WSC verre van kansloos voor het vervolg van de wedstrijd. De voorspelling dat het 3 of 4-1 gaat worden wordt dan al gemaakt op de bank.

WSC komt goed uit de kleedkamers en weet weer het spel naar zich toe te trekken. In de 48e minuut komt via rechts de bal bij Philippe in de 16, zijn inzet wordt geblokt door een muur van RBC-ers. Een minuut daarna gaat een goede vrije trap van Koen rakelings naast het doel. WSC drukt door en krijgt in de 50e minuut eindelijk loon naar werken als Samir de bal diep op Belmin geeft, hij knalt de bal mooi achter de keeper, 1-1. WSC zet aan en in de 55e minuut valt de 2-1, als Samir de bal van achteruit naar voren brengt en Alex vrij zet, diens voorzet wordt door Belmin tot doelpunt omgezet. Het zou het laatste wapenfeit zijn van Samir, kramp betekend het einde van zijn wedstrijd. Eindelijk zien we WSC voetballen, linies die aansluiten, vrije man die gezocht wordt en gebruik maken van de snelheid van de buitenspelers. Kansjes voor Alex, Philippe en Belmin gaan er nog niet in. Maar in de 71e minuut neemt Alex de bal op zijn wreef, via de keeper en de lat komt de bal terug in het veld. Met gevaar voor eigen leven prikt Belmin de 3-1 binnen, een mooie zuivere hattrick. WSC gaat door en de sterk spelende Sebastiaan stuurt Belmin weg in de 72e minuut, zijn schot gaat helaas voorlangs. In de 78e minuut is het tijd voor de wekelijkse assist van Zakaria, nu wordt Alex in staat gesteld om te scoren, met een tegendraads schot wordt de 4-1 door hem op het bordt gezet. RBC is niet meer bij machte om een vuist te maken. WSC krijgt in het slot nog kansen via Belmin en Philippe, waarbij een verwoestend schot van laatst genoemde de mooiste was die helaas op de lat uiteen spatte.

Het eindsignaal klinkt en WSC is de terechte winnaar deze wedstrijd. De belofte aan Maarten en Dimitri wordt door het team nagekomen. En zo mogen wij ons na de overwinning tegen Oranje/Wit en nu RBC nog ongeslagen noemen in eigen huis. Oftewel, Waalwijk – Roosendaal……2-0.

Vandaag een goede pot. Er was inzet en strijd. Soms gaat niet alles goed, een foute pass, trap in het luchtledige of een hopeloze bal naast of over het doel. Dat geeft niets, het blijven werken en voetballen als team beloont zich vanzelf uit. Vandaag is die beloning een 4-1 overwinning, een gezellige sfeer in de kleedkamer en daarna op het terras. Zo worden we een team en kunnen we groeien in t seizoen. Als we blijven werken met en voor elkaar dan gaan we nog mooie dingen zien dit seizoen!