Dapper WSC JO19-1 verliest in de beker van FC Dordrecht

Groep 1 2

23 februari 2019 14:30

J.J. Francisca

Onbekend

De teleurstelling van de nederlaag vorige week in Dordrecht is nog niet helemaal verdwenen. De nederlaag is nog te accepteren, maar de manier waarop is echt zonde.
Krap 7 dagen later wordt de zelfde weg wederom afgelegd met 5 wagens, nu met FC Dordrecht als eindstation voor de 8e finale van de KNVB beker. FC Dordrecht staat momenteel 3e in de 2e divisie. Op papier een lastige klus, maar ja, het blijft bekervoetbal.

Onder prachtige omstandigheden wordt om 14.30 uur de wedstrijd gestart onder leiding van de bekendste scheidsrechter van Zuid Nederland, Jester Francisca. Dan weet je, dat de wedstrijd nooit saai wordt. WSC probeert met een 3-4-3 variant FC Dordrecht op het middenveld al onder druk te zetten. Met Appie, Abu en Alex achterin vertrouwen we op hun snelheid om hun aanvalsdrang te onderdrukken. Dit werkte wonderwel en WSC voetbalt aardig mee. Het spel golft op en neer en beide teams krijgen kansjes. FC Dordrecht kan geen moment het niveauverschil tot uiting laten komen op het veld. WSC houdt prima stand en komt er regelmatig goed uit. Tot halverwege de 1e helft als Max een onbezonnen actie maakt op het middenveld. Jester twijfelt geen moment en trekt direct rood. In ogen van velen een veel te zware sanctie en totaal niet in lijn met de wedstrijd. De kaart betekend wel dat WSC met 10 man verder moet tegen een tegenstander die 2 divisies hoger speelt. FC Dordrecht weet echter geen gebruik te maken van de overtal, sterker, het spelbeeld blijft ongewijzigd. De rust wordt met 0-0 gehaald.

Na rust worden Koen en Alex H ingebracht en de snelheid van Alex levert WSC de eerste grote kans op in de  2e helft. Zijn inzet wordt tot corner verwerkt. Niet lang daarna scoort FC Dordrecht de 1-0. Een afvallende bal wordt door een vrije speler van een meter of 13 onberispelijk in de touwen geknald. De uitstekend keepende Siem is verslagen. WSC recht zijn rug en blijft goed voetballen en de neutrale kijker zal niet gemerkt hebben dat WSC met een man minder speelt. FC Dordrecht krijgt wel kansen, sommige eigenlijk niet te missen, maar hun boomlange spit had het vizier niet op scherp staan. Met nog 15 minuten te spelen een mooie aanval van Dordrecht, op de rand van de 16 weet WSC de speler te stoppen, gele kaart Appie en vrije trap Dordrecht. Volgens meerdere werd de overtreding ruim in het strafschopgebied begaan, misschien een goedmakertje van Jester. De vrije trap wordt goed gestopt door Siem. De aanval erop aan de overkant zet Alex weer 1-op-1 op de keeper. Weer lukt het Alex niet om de keeper te passeren. Dit was de uitgelezen kans op de 1-1. De pijp raakt leeg bij WSC en in de laatste seconde van de wedstrijd schiet Dordrecht nog de 2-0 binnen.

Daarmee eindigt voor WSC het bekeravontuur.  Met deze inzet was de uitslag vorige week bij Oranje Wit zeker anders uitgevallen. Deze nederlaag was ingecalculeerd, maar maakt het verlies van vorige week extra zuur.