WSC MO11-1 voetballend goed maar niet effectief.

4 - 3

WSC MO11-1

Groep 1 22

31 augustus 2019 11:15

Na een lange zomerstop begon twee weken geleden ‘eindelijk’ weer de training voor onze meiden. Met een paar kleine wijzigingen in begeleiding en team werd vandaag het seizoen afgetrapt worden met een bekerwedstrijd tegen Baardwijk. Een latertje deze keer met pas om 11.15u de wedstrijd op het programma, zeker gezien de nog tropische temperaturen.

Wat onwennig begonnen de meiden aan de wedstrijd, het was nog even zoeken om elkaar te vinden op het veld. Langzaam aan kwamen er kansen voor onze meiden, maar geheel onverwacht viel de goal juist aan de andere zijde, 1-0 voor de thuisploeg. Niet veel later gevolgd door de 2-0, twee keer er door en twee doelpunten....aan het tijdstip lag het toch echt niet. WSC is voetballend de bovenliggende partij en op basis van doorzettingsvermogen valt net voor de eerste break de aansluitingstreffer. Met wat verse krachten in het veld zetten de meiden door en maken ze voor rust de verdiende 2-2.

Na de rust komt de WSC trein steeds meer op gang en stomen de meiden steeds vaker op richting doel. De ene kans naar de andere volgt maar geen enkele treft doel helaas. Uiteindelijk volgt toch de verlossende 2-3 met een mooi laag geplaatst schot in de linkeronderhoek (goed geluisterd naar de coach!!). Nog meer kansen volgen maar keer op keer komt de bal in de handen van de keepster van Baardwijk. Na een uitbraak van Baardwijk volgt een overtreding van onze kant, vrije trap voor Baardwijk. Deze wordt direct op doel geschoten en verrast onze keepster, 3-3. Na de laatste break hebben de meiden er vertrouwen in dat het nog goed gaat komen, tenslotte staat er nog een kwartier op de klok. Wederom volgen er kansen maar gescoord wordt er niet meer aan onze kant. Helaas wel aan de andere zijde, onze verdedinging leek in slaap gesust door de hitte. De Baardwijkse scheids vond het genoeg na 8 minuten van het laatste kwartier en floot de wedstrijd af.

Conclusie, WSC was absoluut de betere ploeg op voetballend gebied maar de meiden kregen vandaag een lesje in effectiviteit. Er is nog een lang seizoen te gaan, alle vertrouwen in dit team voor de rest van het seizoen. Volgende week wacht de volgende bekerwedstrijd tegen de meiden van Desk.