3 - 1

Onder 19, JO19-1, 4e divisie C

7 oktober 2017 15:00

Dhr Boomers

Na het goede resultaat van vorige week tegen Oranje/Wit stond voor vandaag de wedstrijd tegen MOC’17 op het programma. MOC, dat na 2 wedstrijden 1 puntje had, was de gastheer op de mooie accommodatie in Bergen op Zoom en zou een mooie tegenstander kunnen zijn om de 2e overwinning op rij te behalen.

Waalwijk is dit weekend in de ban van de Oktoberfeesten, 2 avonden erg ons best doen om zoveel mogelijk op onze, voorheen gehate, Oosterburen te lijken. Het was net of vele van WSC de lederhosen nog aan hadden toen de wedstrijd om 15.00 uur begon.

MOC was vanaf het eerste moment fel en zette vroeg druk op de bal. Het eerste kansje was echter voor WSC toen Belmin in de 3e minuut naast schoot. Goed was het niet wat WSC liet zien, steeds een stap te laat, bijna ieder duel verliezend en een MOC dat vrijelijk mocht voetballen en zo de bal lekker rond liet gaan en zo iedereen langzaam in de wedstrijd liet komen. In de 11e minuut de 1e waarschuwing toen een corner, vrij bij de 1e paal ingekopt kon worden. De lat bood hulp en voorkwam het 1e doelpunt van MOC. Paar minuten daarna een uitgelezen mogelijkheid voor WSC om een onverdiende voorsprong te nemen, een voorzet van Sebastiaan werd echter door de geheel vrijstaande Belmin jammerlijk tot doeltrap gebombardeerd. MOC blijft beter, in de 19e minuut weer hulp van een stuk metaal, nu is het de paal die een bal terug het veld in stuurt na een schot van MOC. Het lijkt of WSC met nul, nul zelfvertrouwen aan het spelen is. Niet 1 speler haalt zijn eigen niveau en MOC komt steeds vaker gevaarlijk bij Bram in de buurt. In de 25e minuut is het zover, een opkomende speler kan een aanval simpel afronden en de 1-0 op het bord knallen. Hopelijk schrikt WSC nu wakker om te beseffen dat je met 80% inzet echt geen wedstrijd gaat winnen in de 4e divisie.

Helaas, MOC blijft de betere ploeg al weet Philippe in de 28eminuut nog een schot op de goal van MOC te lossen. Het onvermijdelijke gebeurd echter, de 2-0 valt. Een corner in de 40e minuut wordt door Bram weg gestompt. Op de 16 staat een speler van MOC helemaal vrij en neemt de bal in 1x op zijn pantoffel en knalt de bal onhoudbaar langs 7-9 WSC-ers de touwen in.

In de rust trilt het stucwerk van het plafon in de kleedkamer, Khalid en ook Francois proberen de ploeg wakker te schreeuwen. Gelaten hoor ik excuses aan over het “slechte veld” en “de harde wind”. De generatiekloof wordt me weer hard duidelijk en ik wil de spiegel boven de wastafel eraf rukken om die voor de ploeg te houden. Met deze inzet en zelfkennis ben ik volgend seizoen weer in de hoofdklasse aan het vlaggen. BAH…

De jongens peppen elkaar weer met wat vertwijfelende kreten op en betreden het veld voor de 2e helft. Werken om ons normale niveau te halen, te gaan voetballen en er weer een wedstrijd van te maken. Echter in de 3e (!) minuut kan MOC bij een corner ongehinderd inkoppen bij de 1e paal. “Hé, loop een aanvaller voor me langs…….euh…….oh….wacht…….f**k…….k*t!” 3-0.

MOC gelooft het daarna wel, laat de teugels wat vieren en WSC wordt in staat gesteld om van achteruit wat te gaan voetballen. In de 70e (!) kan ik een schotje noteren van WSC, het is Alex die de poging neemt. Paar minuten daarna nog een kopkans voor WSC zonder de keeper echt te testen. In de 75eminuut valt een speler van MOC geblesseerd uit, MOC heeft geen wissels meer en moet de wedstrijd met 10 man voortzetten. WSC wil het Haags Kwartiertje in een oranje/zwarte-variant gaan uitvoeren. WSC krijgt het optisch overwicht, MOC zakt in en komt er sporadisch en af en toe ook gevaarlijk uit. In de 78e minuut schiet Alex de 3-1 erin. Zou het nog kunnen? Nee, MOC blijft vrij eenvoudig op de been en haalt een zeer verdiende overwinning op een mat WSC.

Jammer dat de goede wedstrijd van vorige week geen vervolg krijgt. Het verval t.o.v. vorige week is echter groot. En dat baart zorgen. Dat acties niet lukken of een bal er net niet in vliegt kan altijd gebeuren, maar dat de scherpte, inzet en “wil om te winnen” er niet is dat kan ik niet begrijpen. Het grote verschil tussen WSC en MOC was dat MOC wilde winnen, als team. Ze knalde er vol in en troffen een makke tegenstander. Volgende week moet het echt anders om te voorkomen dat we degradatievoetbal moeten gaan spelen. Dat is niet leuk om te spelen én niet leuk om naar te kijken! Laat staan om er ook nog een verslag van te moeten gaan schrijven! COME ON BOY’s!!!