JO19-1 wint ook laatste poulewedstrijd beker

Onder 19, JO19-1, Groep 1 28

16 september 2017 14:15

opmerkingen

1-4-3-3 PNA

Potdikke, kennie wachten tot de competitie gaat beginnen. Heb het onderhand helemaal gehad met die Waalwijk-cup en die “KNVB-beker-poule-die-steeds-meer-op-de-waalwijk-cup-gaat-lijken”-wedstrijdjes. Met vandaag de 3e tegenstander, Haarsteeg JO19-1, op bezoek. Haarsteeg, net als Desk en Waspik, uitkomend in de 1e klasse. Op papier dus weer een pot met weinig tegenstand. De uitslagen van Haarsteeg tegen Desk en Waspik geven wel aan dat zij, veruit, de sterkste van de 3 zijn. Maar dan toch, op het B-veld zie ik hoofdklasse-topper Theole JO19-1, het onze JO19-2 heel erg moeilijk maken (als 7-0 niet kansloos afdrogen is). Pff, Theole, dat was een mooie tegenstander voor ons geweest. Zo 1 week voor de openingswedstrijd tegen Kloetinge JO19-1 weten wij absoluut nog niet waar we als team aan toe zijn. Ook na vandaag weten we nog helemaal niets.

De wedstrijd begint zonder Philippe en Sebastiaan, de een heeft last van zijn enkel en de ander van zijn lies. Wie wat heeft weet is afhankelijk aan wie je het vraagt. Dimitri is er weer wel bij. De opstelling is iets anders dan normaal, Merijn start als laatste man en Belmin op het middenveld. De wedstrijd staat onder leiding van een scheids die al floot toen mijn vader nog voetbalde! Ons pa is 76! Op dat soort momenten maak ik me toch een beetje zorgen over de aanwas van jonge, fanatieke, mensen die vrijwilliger bij het voetballen willen worden. Het tempo van een wedstrijd wordt op een gegeven moment toch iets te hoog om die puur op ervaring vanuit de middencirkel te leiden. Laat even duidelijk zijn dat de scheids absoluut niet bepalend was voor de wedstrijd en dat die absoluut niet uit de hand liep.

Enfin, de 1e kans die het noteren waard was kwam in 6e minuut. Een steekpass op Zakaria werd door hem net naast gewerkt. Direct daarna een kans voor Rafael, 1-op-1 op de keeper, gestopt. De afvallende bal komt voor de voeten van Koen die de bal naast schiet. Het duurt tot de 31e minuut voordat de 1e goal valt. Rafael ontdoet zich op links weer eens van zijn tegenstander (al dan niet mbv een klein overtredinkje) en legt de bal panklaar terug op Koen die de 1-0 binnenschiet.
Dan gaat het lopen bij WSC, Samir zoekt geregeld vanaf zijn backpositie de 16 aan de overkant op. Zo ook in de 36e minuut. Een mooie 1-2 met Koen zet hem vrij in de 16. De keeper kan in 2e instantie het gevaar stoppen. In dezelfde minuut kapt Belmin op de 16 mooi zijn man uit en zet Rafael vrij voor de keeper. Daar weet hij wel raad mee en zet de 2-0 op het bord. In de 40e minuut wordt Zakaria gewisseld voor Brandon en gaat Belmin weer de spits in. Daar heeft hij 2 minuten de tijd nodig om het net te vinden. Bij een steekbal de 16 in weet hij net voor de verdediger bij de bal te geraken en werkt deze mooi voorbij de keeper, 3-0 met de rust.

De 2e helft is net 4 minuten bezig of Haarsteeg schreeuwt om een fluitsignaal omdat een speler van hun midden in de aanval van WSC op de grond gaat zitten nabij de zijlijn (hamstring), hij is echter niet direct betrokken bij het spel, geen overtreding en is niet gewond aan hoofd of nek. Het is dus volstrek normaal dat WSC zijn aanval af mag maken waarbij Brandon mooi vrijgezet wordt in de 16 en koel de 4-0 laat noteren. In de 8e minuut een fout in de verdediging van Haarsteeg, Belmin pikt zo de bal op bij een verdediger en schiet moeiteloos de 5-0 binnen. Daarna kakt de wedstrijd helemaal in, Haarsteeg heeft het wel gezien. Ze zijn t.o.v. Desk en Waspik ook beter, maar echt tegenstand geven lukt niet en nu helemaal niet meer. WSC probeert te blijven voetballen en af en toe lukt dat aardig. In de 22e minuut geeft Belmin de bal mee op Alex, hij neemt de bal mooi mee met de borst en neemt hem dan vol op z’n pantoffel, 6-0. Niet lang daarna straft Belmin weer een fout in de verdediging van Haarsteeg af, een vrije trap van Haarsteeg kan zo opgepikt worden door hem, een pass op Brandon stelt hem in staat om de 7-0 op het bord te zetten. De kansen stapelen zich op, kopkansen voor Merijn en Belmin zitten niet, want de pijp bij Haarsteeg is echt leeg. Een hoge bal van Koen naar voren wordt door Belmin, net voor de uitkomende keeper, opgepikt en omgezet naar de 3e goal van Belmin, 8-0. Een minuut later staat de einduitslag op het bord, een lange pass van Merijn wordt door Brandon verlengd op Belmin die zijn 4e van de wedstrijd maakt.
In het restant van de wedstrijd zien we Brandon op z’n “Huntelaars” een bal achter het standbeen bijna tot de 10-0 bombarderen. Iets wat ook Dimitri, na een korte corner, niet lukt. Zijn prachtig schot eindigt op de lat.

Het was goed om te zien dat, als de tegenstander echt wel kan voetballen, we wel een tempootje hoger kunnen schakelen. Echt getest zijn we nog niet. Het is dus afwachten of we volgende week klaar zijn om Kloetinge te weerstaan. Hopelijk zijn Philippe en Sebastiaan tijdig hersteld om hier aan mee te werken.