Krachtsverschil geeft de doorslag in de wedstrijd voor WSC JO15-2

WSC JO15-2

2e klasse 04

26 oktober 2019 13:00

R.M.J.M. Janssen

Het is 13:00 uur, het is fantastisch voetbalweer. Onze oranje zwarte helden komen het veld opgelopen. Een beetje geïmponeerd door het fysieke geweld wat al in het veld staat. M.u.v. 1 speler bestaat het elftal van Helvoirt uit alleen maar 2e jaars spelers. Om klokslag 13:00 uur fluit de scheids voor aanvang wedstrijd, de bal rolt.

Het fysieke aspect is meteen vanaf de aftrap te zien. Onze jongens kunnen in het begin weinig tegenover het fysieke geweld inbrengen. Dit resulteert al in de eerste minuut in een grote kans voor Helvoirt die wordt overgeschoten. Onze jongens blijven onder enorme druk staan maar blijven vechten als leeuwen. Dit resulteert alleen in een vrije trap in de 5e minuut rond de 16 voor Helvoirt. Gelukkig wordt deze ook overgewerkt. We leven nog. Maar in de 10e minuut moeten we helaas de 1-0 incasseren. Door het foutief wegwerken van de bal uit ons strafschop gebied komt deze voor de voeten van een Helvoirt speler die de bal in de goal werkt.

Na de 1-0 blijf de druk enorm. Maar in de 20ste minuut lijkt de schroom bij onze jongen er een beetje af te gaan. Nadat Frankie een fantastische safe heeft gemaakt vanuit een corner staat onze Ties op het middenveld op. Hij is met enige regelmaat zijn tegenstander te snel af. Het overwicht wat Helvoirt in de eerste 20 minuten had wordt wat minder. En er ontstaan zelfs kleine kansjes.

In de 27ste lost Ties een afstandsschot waarmee hij de keeper test en wat resulteert in de eerste kans voor WSC.

We gaan met 1-0 rusten.

Joep had in de rust de tijd hard nodig om zijn manschappen weer klaar te stomen voor de 2e helft. 5 minuten later dan gepland werd er weer afgetrapt voor de 2e helft. Tijdens de rust werden er 2 tactische wissels doorgevoerd. Juul kwam de verdediging versterken  en Ibrahim verving Roux op het middenveld waardoor we iets meer fysiek hadden.

Dit pakt goed uit. De teams zijn wat meer in evenwicht maar helaas moeten we in de 10e minuut in de 2e helft de 2-0 incasseren. Vanuit een mooie voorzet vanaf links wordt de bal in de WSC goal gewerkt. Maar WSC laat de kopjes niet hangen. Ze beginnen zelfs iets beter te voetballen wat resulteert in een vrije trap voor WSC rond de 16. Vrij trap wordt genomen door Ibrahim en maar net naast geschoten.Daarna wordt Ties, die streden had tegen die grote kerels, gewisseld voor Roux. Maar deze moet helaas geblesseerd het veld weer verlaten waarop Ties de laatste minuten moet volmaken.

WSC blijft voetballen en beginnen zelfs meer controle te krijgen over de wedstrijd. In de 20ste minuut een goeie actie van Rishan over rechts. Hij brengt de bal in de 16 maar de afvallende bal kan helaas niet gecontroleerd worden zodat de keeper hem kan pakken. Nog geen minuut later weer een kans voor onze oranje zwarten. Maar helaas zal er die middag niet meer gescoord worden.

Ondanks de goede voorbereidingen, coachende woorden van Joep,  reizen we zonder punten terug naar Waalwijk maar met voldoende leerstof waarmee we weer verder kunnen in de competitie.