1e klasse 02

28 september 2019 10:00

N. (Nathaniel) Martina

Onbekend

Vandaag mochten onze meiden het opnemen in en tegen Tilburg. De plaatstelijk FC, een fusie club zoals zovelen in de regio, ontving ons zeer gastvrij. Een welkomscommissie stond ons op te wachten. In het teken van POSITIEF VOETBALKLIMAAT TILBURG kreeg iedere speelster een leuke herinnering aangeboden en de ouders een kopje thee of koffie.

Voordat onze kanjers op het hoofdveld hun kunsten konden vertonen, werd er een kick off gehouden van dit sportieve initiatief. Alle speelsters, begeleiders en ouders/fans van beide teams wensten elkaar een fijne wedstrijd door langs elkaar heen te lopen en de handen te schudden.

Tevens kon een speelster, leider of supporter een groene kaart verdienen voor super sportief gedrag. De prijs: een 1 op 1 interview met de showmaster bij de kantine en mogelijk een live verbinding met Hilversum.

Maar dan nu de wedstrijd. WSC is een geoliede machine, waar weinig tegenstanders iets tegenin kunnen brengen. Ook vandaag was al duidelijk dat WSC een maatje te groot zou zijn voor de tegenstander. Maar ja, het is niet altijd de tegenstander die je het voetballen moeilijk maakt. Soms moet je als team in de spiegel kijken.

Vandaag was zo'n dag. De bekende tikki takka's waren ver te zoeken. Het ging te traag, stroperig, veel lopen met de bal, weinig combinaties, slappe schoten, weinig overtuiging.

Dat het na 23 minuten nog steeds 0-2 stond was te danken aan een geweldige keepster bij de thuisploeg en een niet goed afgesteld vizier bij de schutters van WSC.

Gelukkig was daar in de laatste 10 minuten nog iets van een opleving en we haalde de rust met een comfortabele 0-5 stand.

De goed ingelezen volgers van dit team weten dat onze trainer niet houdt van scorebord journalistiek, maar van inzet, passie en overtuiging. En aangezien hij die mistte in de eerste 30 minuten stond de meiden een donderspeech te wachten.

In de tweede helft liet de coach dan ook zijn kans op de groene kaart vieren en spoorde zijn meiden aan. Want ondanks een 0-5 voorsprong, wilt hij dat de meiden zich wel blijven ontwikkelen. En dat kun je alleen behalen als de druk erop blijft in dit soort wedstrijden.

Er kwam meer passie, meer overtuiging en uiteindelijk bij vlagen mooie combinaties. In een periode van ongeveer 10 minuten wist WSC 5x het net te vinden. We schroefden dan ook snel de score op naar 0-10 en daarna stokte de productie.

Het ging weer te eenvoudig en dan is drukhouden heel lastig. Uiteindelijk wisten we in de laatste 15 minuten nog 2x te scoren en sloten wij af met een ruime 0-12 overwinning.

WSC was duidelijk verder in haar ontwikkeling dan de Tilburgse meiden. Wel viel ons zeer positief op dat er enkele grote talenten in Tilburg rond lopen en dat de ploeg tot de laatste minuut bleef strijden voor de eretreffer. Vandaar ook onze sportieve complimenten aan de thuisploeg en de leiding.

De groene kaart ging daarom terecht naar de coach van de Tilburgse keepsters, want die liet ze ondanks de vele tegengoals iedere keer weer met frisse moed de volgende bal pakken.

Volgende week staat er een topper op het programma en een echte derby. De meiden van DESK komen dan op bezoek bij WSC. Tot volgende week