WSC JO15-2 steelt de punten van Wilhelmina JO15-1

2e klasse 04

30 november 2019 11:00

Nusmir Starcevic

Onbekend

Vandaag beginnen de teams op een met vorst overgoten grasveld. De zon breekt langzaam door de bomen en zal snel het veld groen laten kleuren. Een wedstrijd tussen de nummer 4 en 5 van de competitie kan met recht bestempeld worden als kraker.

De wedstrijd begint met een sterk Wilhelmina. Zij hebben 2 snelle aanvallers en hun verdediging staat als een huis. Het kan dan ook niet lang duren of WSC loopt tegen een tegendoelpunt aan. In de 3e minuut is het zo ver, door slecht handelen kan Wilhelmina de trekker overhalen en scoren zij de 0-1. Dit is niet het scenario wat Joep voor ogen had maar we moeten door. WSC krijgt ook zijn kansen en weet in de 7e minuut via Ibrahim de 16 meter in te komen. Hij wordt neergehaald en de scheidsrechter wijst naar de stip, strafschot. Dit is de mogelijkheid voor WSC om terug te komen in de wedstrijd. Ibrahim neemt de penalty en schoort koelbloedig in de linkerhoek, het staat weer 1-1.

Wilhelmina zet aan en krijgt kansen maar Frankie staat weer als een beest te keepen en red een aantal keer op katachtige wijze. Vanuit de achterhoede wordt de bal over links gespeeld met een combinatie tussen Sjoerd, Ibrahim en Milan. Milan past de bal naar Ties, hij aarzelt niet en schiet de bal over de keeper in de goal! We komen in de 11e minuut op voorsprong in een wedstrijd die wordt gedomineerd door Wilhelmina. Het kan dan ook niet lang duren voor dat Wilhelmina weer terug komt. De defensie van WSC heeft dan ook zijn handen vol aan de aanvallen maar in de 13e minuut is het raak. Een voorzet op rechts van Wilhelmina komt voor de voeten van Jim, hij wil de bal wegwerken maar raakt de bal verkeerd. De bal gaat het eigen doel in en Wilhelmina komt terug op 2-2. We blijven het moeilijk hebben, de passes komen niet aan en mentaal komen we er niet boven op. Laat de rust maar komen!

De rust is een goede mogelijkheid om alles weer recht te zetten! WSC gaat wisselen, Mike en Risan komen erin voor Florian en Milan. De tweede helft begint anders, we zijn scherper maar gaan op een andere manier spelen. Wilhelmina zet vol druk en is op zoek naar de 2-3 maar WSC weet alle kansen af te stoppen. Achter de verdediging van Wilhelmina ligt veel ruimte en deze wordt dan ook door de snelle aanvallers van WSC benut, een lange trap van Frankie komt aan bij Risan. Risan geeft de bal voor maar helaas het afwerken is te slap. Na 14 minuten in de tweede helft is het WSC die slim op de helft van Wilhelmina de bal onderschept. Risan geeft een mooie hakbal op Ibrahim en hij scoort! WSC komt op voorsprong met nog 21 minuten te spelen. De tweede helft veranderd er weinig Wilhelmina zet aan en WSC pareert. Wilhelmina weet zelfs het aluminium met een geplaatst afstandsschot te raken en de bal stuitert daarna op de doellijn. Niet veel later nog een keer maar dit keer op de paal, Frankie zit er bij maar de bal komt tegen zijn hoofd. Kaatst weer tegen de paal en zo in de handen…. Pfff, geluk hebben we ook nodig. De 3-2 blijft op het bord en WSC wint maar niet verdient. WSC steelt de overwinning van een feller en beter Wilhelmina. Hierdoor lopen we uit op Wilhelmina en staan we gedeeld 3e met UNO Animo. Volgende week spelen we tegen Willem II, zij hebben plek 5 overgenomen van Wilhelmina. We spelen dan onze laatste wedstrijd van de competitie en zijn verzekerd van plek 4.