WSC JO15-2 deelt geen cadeautjes uit tijdens de sinterklaasintocht

3 - 4

WSC JO15-2

2e klasse 04

16 november 2019 13:00

Op een koude zaterdag middag begint tegelijkertijd met de intocht van sinterklaas in Haarsteeg de wedstrijd tussen Haarsteeg JO15-2 en WSC JO15-2. Haarsteeg is geen onbekend terrein in de beker hebben we hier al gespeeld tegen JO15-1, deze wedstrijd is helaas verloren waardoor WSC nu gebrand is op revanche.

De mannen van WSC zijn de afgelopen 2 wedstrijden bezig met een sterke reeks en ook vandaag moeten ze het weer gaan doen. Om 13:01 begint de wedstrijd, Haarsteeg trapt af en begint met een aanval. De aanval van Haarsteeg wordt onderbroken door Milan en ziet veel ruimte bij Ties, hij speelt de bal naar de linkerkant en Ties begint aan een sprintrace tegen zijn directe tegenstander. Vanaf de eigenhelft loopt Ties 3 tegenstanders eruit en weet de bal met een geplaatst schot binnen te schieten, 0-1!! Wat een droomstart voor WSC.

Het gaat lang op en neer, Haarsteeg en WSC krijgen beide kansen. Haarsteeg heeft inmiddels de statistieken van de meeste corners gewonnen maar die worden gelukkig niet gevaarlijk. In de 11e minuut weet de aanvoerder van Haarsteeg met een solo aan de rand van de 16 meter te komen. Zonder na te denken schiet hij met een bekeken schot de 1-1 binnen.

“Kom op WSC” wordt geroepen vanaf de zijkant. WSC begint weer met voetballen en krijgt weer meer de overhand over de wedstrijd, vanaf links bij Sjoerd begint een aanval. De bal wordt via Milan naar Ties gespeeld en draait meteen door naar rechts, PATS!! Ties ligt op de grond, bal is weg en de scheids zegt doorgaan. Ties krijgt van zijn tegenstander een klap in zijn gezicht maar dit wordt niet gezien door de tegenstander. De aanval was inmiddels doorgebloed met als resultaat een doeltrap voor Haarsteeg. Haarsteeg begint in de slotfase van de 1e helft met een aanval over links. Beetje ongelukkig krijgen zij een vrije trap langs de zijlijn. Heel WSC is op scherp, laat het niet wegglippen in de slotfase! De bal welke voorgegeven wordt gaat hoog over iedereen heen, Milan en zijn directe tegenstander lopen nog naar de 2e paal en hebben contact met elkaar. PENALTY!! WAT……… de scheidsrechter fluit voor een penalty voor Haarsteeg. Vol ongeloof staan de mannen van WSC te kijken wat er gebeurde. Volgens de scheidsrechter duwde Milan zijn tegenstander. Haarsteeg schiet goed binnen en het wordt 2-1. Rust…. Snel naar de kleedkamer.

In de kleedkamer worden geen harde woorden gesproken, het voetbal is niet slecht maar kan beter. We worden geleid door emoties en beginnen dan tegen elkaar te zeuren. De trainer verteld dan ook dat we deze wedstrijd alleen kunnen winnen als we als team de strijd aan gaan tegen het onrecht van de eerste helft. Alleen met eerlijk voetbal ga je deze wedstrijd winnen. 3 jongens worden extra op scherp gezet en de wissels worden doorgevoerd. Risan en Ties komen eruit, voor hen komen Fen en Jasper.

De 2e helft start scherp, heeft de rust geholpen? In de 45e minuut komt Florian de bal ophalen vanuit de spits en torpedeert Ibrahim langs de linkerkant. Hij sprint zijn tegenstander eruit en schiet de 2-2 binnen. Een betere start kan je niet hebben! Haartsteeg gaat meteen wisselen, zien ze gevaar?

WSC wordt sterker, 8 minuten later wordt de bal vanuit het middenveld weer over de linkerkant gespeeld. Ibrahim pakt het recept van de vorige goal er weer bij en begint weer met een sprint. Zal dit recept net zo lekker smaken? Ja hoor…. 2-3 voor WSC.

Met een 2-3 voorsprong worden er wat wissels doorgevoerd, Milan wordt vervangen door Ties en Florian wordt vervangen door Risan.

We voetballen goed maar hebben soms nog moeite met de aanvoerder van Haarsteeg. De fysieke kracht tussen het middenveld van WSC en Haarsteeg is groot waardoor we som in de problemen komen. Milan wordt dan ook weer terug in het veld gestuurd voor Sjoerd.

In de 56e minuut van de wedstrijd krijgt Jasper de bal op de rand van de 16 aan zijn voeten, hij wordt in zijn rug geduwd en het fluitsignaal volgt. PENALTY… we hebben geluk! Ibrahim gaat achter de bal staan. BAM! 2-4 wordt lekker binnengeschoten en een hattrick is een feit.

Na de 2-4 weet Haarsteeg met een kopie van de 1e goal nog wat terug te doen. Zij maken in de 64e minuut de 3-4.

Om 13:29 fluit de scheidsrechter af, WSC wint de wedstrijd en staat de plek 4 in de competitie.

Knap gedaan mannen. Op naar volgende week zaterdag dan staat ’t Zand op het programma.