WSC stuit sinds lange tijd weer op weerstand van formaat: WSC -DESK 3-1

DESK MO13-1 (9-tal)

1e klasse 02

5 oktober 2019 9:15

Tim Verhoofstad

Het team van WSC blijft geplaagd door blessureleed. Van maar liefst 5 meiden was het tot afgelopen vrijdag nog onzeker of ze wel konden beginnen aan de wedstrijd. Geprobeerd werd daarom om de wedstrijd van deze zaterdag te verzetten, maar de agenda’s van beide teams lieten dat niet toe. Met een aangepast trainingsschema voor de groep geblesseerden lukte het de trainer om zijn team tijdig op te lappen. Er was 1 topper die op de bank moest blijven zitten en 1 speelster kon de wedstrijd uiteindelijk niet uit spelen.

Na een belabberde wedstrijd vorige week en met een sterke ploeg op bezoek vandaag, was er bij de leiding toch wat nervositeit te bespeuren. Onze meiden begonnen niet slecht aan de wedstrijd en konden de voorsprong na drie minuten al naar zich toetrekken. Nog eens 5 minuten later verstevigden we deze voorsprong, niet zonder slag of stoot, met nog een doelpunt. Daarna besloot Desk de regie over te nemen en gaf deze de rest van de eerste helft niet meer terug. Voetballend waren de blauw-gelen misschien wel beter, maar met name door een stevige verdediging van ons werd voorkomen dat Desk de aansluitingstreffer kon maken. Ook de keepster werd na lange tijd weer behoorlijk getest, maar slaagde met vlag en wimpel.

In de tweede helft pakte WSC langzaam maar zeker de regie weer terug, maar werd met name op het middenveld een pittige strijd gestreden. Kansen waren er over en weer. Toch had Desk een terecht toegewezen penalty nodig in hun poging weer langzij te komen. Onze goalie wist deze penalty nog bijna te stoppen, maar de bal rolde, haast in slowmotion, over haar vingertoppen de achterlijn over. De wedstrijd werd hiermee weer opengebroken en de strijd was zeker nog niet gestreden.
Gelukkig kreeg WSC nog een kans om een beproefd wapen in te zetten. Met nog een minuut of 10 op de klok werd het cornerkanon in gereedheid gebracht. Met scherp werd de munitie voor target gebracht en strak met het hoofd ingetikt! 3-1! De WSC meiden kregen hiermee weer een beetje lucht. Ondanks nog wat leuke kansen aan beide zijden, kwam het niet meer tot scoren en houdt WSC in deze toch wel belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap de 3 punten in Waalwijk. We blijven daarmee de standenlijst aanvoeren.

We zeiden in het verslag van 23 februari j.l. al, toen WSC in een oefenpot (eerste wedstrijd van DESK op groot veld) nog met 11-0 won, dat we nog veel konden verwachten van DESK. Deze verwachting hebben ze meer dan waargemaakt. De ploeg uit Kaatsheuvel heeft flinke stappen gemaakt en bij een volgend treffen zou de score zomaar eens de andere kant op kunnen slaan. Voor vandaag was het in elk geval een mooie en spannende pot om naar te kijken.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma. Deze tijd zal voor de geblesseerden gebruikt worden om verder aan te sterken, zodat we over 2 weken weer op oorlogssterkte zijn voor de volgende bekerwedstrijd.