Groep 2 03

19 oktober 2019 9:30

Tristan Jay van der Loop

Volgens Erwin Krol hier en daar een bui vandaag en hier en daar droog. De bui was uiteindelijk vooral “hier” en droog was het waarschijnlijk vooral “daar”!
Met bakken kwam het uit de hemel toen ons 13-tal vanmorgen arriveerde op sportpark Eikendonk. Waar de tegenstander nog even in de warmte van de kleedkamer bleef, joeg coach Blankestijn zijn pupillen wel volgens het normale opwarmschema de wei in.

De dames moesten er wederom even inkomen vandaag. Zoals vaker duurt dat niet super lang. We begonnen met net wat teveel getik en gepingel maar na ongeveer 10 minuten legden we dan toch de eerste van het dozijn doelpunten dat in deze wedstrijd zou vallen tegen het achternet. Vanaf toen bleef de bal voornamelijk op de helft van de de ploeg uit Werkendam en volgden de doelpunten elkaar in vlot tempo op. Ondanks het feit dat we af en toe toch net wat teveel bleven tikken! In de 23e minuut vonden de Kozakken na een counter en een klein foutje in onze verdediging een vrije man (Kozak is niet voor niets afgeleid van het Turkse woord “quzzaq” wat “vrij man” betekent) die keurig verzilverde en de stand op 4-1 zette. Verder werden de girls van de Kozakken Boys nauwelijks gevaarlijk.
Met een 6-1 ruststand werd de keepster vandaag weer opgesteld als rechts-buiten zodat ze zichzelf na bijna 30 minuten blauwbekken in de regen weer even warm kon lopen. Remplaçant Vanille debuteerde als doelvrouw en deed dit niet onverdienstelijk. Met 2 reddingen hield ze het doel in de 2e helft helemaal schoon, terwijl we aan de overkant nog wel 5 keer raak prikten. Wederom dubbele cijfers voor onze toppers en wederom een prima wedstrijd met een super sportieve en leuke tegenstander. Voorlopig blijven we dus ook in de bekercompetitie nog volop meedraaien. Een deel van de dames uit dit team heeft het al één keer vaker gepresteerd om de dubbel te pakken in de Mo11 (tot nu toe een unieke prestatie binnen de meidenafdeling van WSC). Zo ver is het nu nog lang niet, maar vast een beetje dromen op de pot met de gouden medailles aan het einde van de regenboog kan vast geen kwaad