WSC JO15-2 ziet het gat met plek 3 kleiner worden.

SC 't Zand JO15-2

2e klasse 04

23 november 2019 11:00

Dylano Blok

Het is zaterdag 23 november en we mogen aantreden op ons B veld tegen SC ’t Zand. Beide teams staan in de competitie aardig uit elkaar maar dat wil niets zeggen. Uiteindelijk moeten we het in 70 minuten laten zien. Met als doel aansluiting houden naar plek 3, want wie weet… misschien worden er wel punten verspeeld.

Vandaag beginnen we met een andere achterhoede dan normaal. Helaas heeft Jim een blessure opgelopen maar we weten zeker dat Mark dit ook kan. De mannen krijgen 2 doelstellingen mee in het veld(laten we natuurlijk wel geheim 😉). De wedstrijd start met een signaal tegen racisme, de teams van WSC en SC ’t Zand maken een kring rondom de middencirkel en houden 1 minuut stilte.

11:05 uur begint de wedstrijd met een aftrap van ’t Zand. ’t Zand begint sterk en met fysiek sterke spelers hebben zij af en toe een voordeel in duels. WSC geeft geen kansen weg want er wordt goed verdedigd en in de 13e minuut wordt WSC gevaarlijk. Risan, spelend vanaf rechts, geeft de bal met een keurige voorzet voor op Jasper die zijn 1e basisplaats heeft. Jasper wacht niet en schiet de 1-0 binnen. Het ijs is gebroken, ga door WSC! 2 minuten later moeten we helaas Juul wisselen vanwege een blessure, Fen komt in zijn plaats.

4 minuten later komt er een identieke aanval, weer weet Risan de bal voor te zetten op Jasper en hij schiet de 2-0 binnen. De 2e helft wordt zonder veel problemen uitgespeeld, WSC moet helaas wel een sterkhouder op het middenveld wisselen. Roux loopt een blessure op nadat een speler van ’t Zand op hem valt. Bij wordt in de 30e minuut gewisseld voor Florian.

In de rust wordt nog eens alles op een rijtje gezet en voeren we nog 2 wissels door. Jim en Ibrahim komen in het veld voor Mike en Risan. WSC start de wedstrijd scherp en krijgt binnen 2 minuten een strafschop. Ibrahim eist de bal op en schiet deze koelbloedig binnen, 3-0. WSC voelt dat het gedaan is, ’t Zand heeft geen wissels en met 3-0 laten zij de koppies een beetje hangen.

Risan mag weer terug in het veld voor Milan, hij kan weer verder gaan met waar hij geëindigd was. Zowel bij de 4-0 en 5-0 is Risan betrokken, bij de 4-0 weet hij met een lange voorzet naar de 2e paal Mark te bereiken. Mark blijft rustig en werkt de bal met rechts keurig binnen. De 5-0 komt weer van de voet van Risan. Een steekbal op Ibrahim die met een afstandsschot scoort.

Inmiddels is het de wedstrijd van Risan geworden en kan deze alleen nog maar eindigen met een goal van Risan, Ties weet Risan dan ook keurig met een steekpass voor de goal te krijgen en hij schiet hem netjes binnen.

Het was een mooie wedstrijd van WSC met als matchwinner Risan! Na de wedstrijd zien we dat we dichter bij plek 3 zijn gekomen door puntverlies van Uno Animo. Volgende week treden we thuis aan tegen Wilhelmina met dezelfde doelstellingen als vandaag.