WSC JO15-2

2e klasse 04

1 februari 2020 11:00

Onbekend

Op een winderige zaterdagochtend (kwam niet door de drank maar door het weer) trokken onze jongens ten strijde tegen een ogenschijnlijk fysiek sterk team van OVC. Achterin had de tegenstander twee sterke, snelle en balvaardige verdedigers opgesteld en in de voorhoede stond een grote donkere jongen die net zijn brommer rijbewijs had gehaald... Toch golfde in de eerste helft het spel gelijkmatig op en neer met weinig echte goalkansen voor beide ploegen. Eventuele kansen zouden dan uit spel hervattingen moeten komen en inderdaad kreeg WSC een verdiende vrije trap, die goed werd genomen door Ibrahim maar die even zo goed door de keeper van OVC uit de hoek werd getikt. Er volgde meerdere kansen die gemist werden door WSC. Een ervan gebeurde vijf minuten voor rust. Ties kreeg een prachtige kans op de 0-1 maar hij raakte de bal net verkeerd waardoor deze hoog over het doel verdween. Dus met een gelijke stand werd er aan de rust begonnen. In de tweede helft was de start voor ons want 5 minuten na de rust sprint Mike naar de achterlijn en werd zijn pass via de voet van Florian door Jasper koel benut, want deze laatste schiet de bal mooi in de linkerhoek. De 0 tegen 1 is een feit. WSC wordt sterker en komt steeds beter in de wedstrijd en speelt scherper dan in de eerste helft. Helaas betekent dit ook dat er meerdere malen voor buitenspel wordt gevlagd. Toch volgt er na een mooie onderschepping op het middenveld en dieptebal op Ibrahim die zijn tegenstander prachtig uitkapt en droog in de linkerhoek schiet en het dus 0 tegen 2 wordt voor ons WSC. OVC voelt dat ze nu zelf meer druk moeten gaan zetten maar de verdediging in de vorm van Jim en Floris staat als een huis. Floris blokt met overtuiging nog een schot van de tegenstander en Jim onderschept op zijn bekende snelheid enkele gevaarlijke ballen. Kortom: vandaag verdiend gewonnen en op naar volgende week!