Afsluiting selectieperiode JO19-1 tegen Virtus

Ad Bracht

opmerkingen

Selectiewedstrijd waarbij iedereen minstens een halve wedstrijd heeft gespeeld.

Onbekend

De JO19-1 heeft een flinke periode van trainingen met een wedstrijd kunnen afsluiten tegen de JO19-1 van vv Virtus uit Zevenbergen. Na een week of 5 van corona trainingen op 1.5 meter konden de O19 leden gelukkig ook nog een week of 5 normale trainingen volgen. Na wat verdere versoepelingen door het RIVM en KNVB kon er zelfs ook nog een wedstrijd gespeeld worden. Deze laaste periode van "normale" trainingen en de wedstrijd van afgelopen zaterdag kon door trainer Peter Verzijl gebruikt worden om te bepalen wie er uiteindelijk in de selectie van 17 spelers en 1 keeper terecht ging komen. Het niveau op zowel de trainingen als in de wedstrijd was prima wat de uiteindelijke keuzes alleen maar bemoeilijkte.

WSC ging in de wedstrijd tegen Virtus goed van start en hield de tegenstander voornamelijk op eigen helft. Al na 7 minuten stond er een 2-0 voorsprong op het bord en de tegenstander had moeite met het felle WSC. Ondanks dat er nog altijd goed gespeeld werd door de oranje-zwarten en er een aantal kansen werd gecreeerd, was het pas in de 30e minuut 3-0. In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien onder toeziend oog van redelijk wat publiek wat vandaag ook weer de wedstrijd (met inachtneming van de nodige afstand) mocht bekijken. In de 65e minuut was het 4-0 en door een goed slotakkoord was het in de 85e minuut 5-0 en stond twee minuten later in de 87e minuut de eindstand van 6-0 op het scorebord. Een knappe prestatie van deze groep die met wat nieuwe gezichten nog aan elkaar moet wennen. Neem daarbij de vele wissels en de daardoor constant veranderende samenstelling en dat maakt het uiteindelijke resultaat nog waardevoller.

Deze wedstrijd is de afsluiting van een periode die ook een beetje als voorbereiding op seizoen 2020-2021 gezien kan worden door de vreemde situatie in Nederland en natuurlijk de hele wereld. Op 1 augustus komt deze talentvolle groep echter al weer bij elkaar om te gaan starten met de reguliere voorbereiding op het nieuwe seizoen in de 4e divisie.

Op 10 juli is ook de indeling bekend geworden van de 4e divisie en WSC zal het op gaan nemen tegen onderstaande ploegen:

• ASWH (gepromoveerd uit de hoofdklasse)
  • Beek Vooruit (gepromoveerd uit de hoofdklasse)