Nuttige doordeweekse oefenwedstrijd JO19-1

2 - 1

SC 't Zand JO19-1

24 augustus 2020 20:30

Rob Bullock

Onder grote belangstelling heeft de JO19-1 de doordeweekse oefenwedstrijd tegen 3e divisionist sc 't Zand uit Tilburg winnend af kunnen sluiten.

De afgelopen seizoenen heeft WSC altijd in de competitie gespeeld tegen de club uit Tilburg maar de tegenstander van maandag 24 augustus gaat het komend seizoen in een hogere divisie succesvol te zijn.  Dit geeft wel een uitgelezen mogelijkheid om tegen elkaar te oefenen.

Met de uitstekende leidende scheidsrechter Rob Bullock spreken de beide trainers af om blokken van 20 minuten te spelen waarbij er tussen ieder blok voldoende tijd is om wissels toe te passen en tactische aanwijzingen te geven.

WSC start sterk in het eerste blok en houdt uitstekend druk op de tegenstander uit Tilburg. In de 12e minuut resulteert dit in een verdiend doelpunt van Mats. Na uitstekend druk zetten op het middenveld en een goede diepe bal van Dylano op rechtsbuiten Joshua, vindt de afgemeten voorzet van laatstgenoemde het hoofd van Mats.  Deze twijfelt niet en kopt de 1-0 binnen. Aanhet einde van het eerste blok verliest WSC een beetje de controle en in deze fase en ook het grootste gedeelte van het tweede blok is sc 't Zand de beter ploeg. Milan moet een aantal keer handelend optreden en deed dit dan ook met verve. Mede hoerdoor kon WSC met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

Na de rust begon WSC weer sterk en een aantal snelle combinaties en mooie aanvallen deden de tegenstander wankelen. Helaas was telkens de laatste bal niet accuraat genoeg. In de 55e minuut is het sc 't Zand dat profiteert van een slordigheid aan Waalwijkse kant. Vergelijkbaar met de 1-0 van WSC werd de 1-1 binnengekopt. WSC liet de kopjes niet hangen en bleef zoeken naar de voorsprong. Gelukkig voor de jonge ploeg was het Tijn de Wit die de assist van Iesa in 2 keer wist te verzilveren. De 2-1 voorsprong werd vastgehouden en WSC was zelfs nog dichtbij de 3-1 in de slotfase van de wedstrijd.

Een felle maar sportieve wedstrijd tegen een goede tegenstander die heel nuttig is geweest. Vanaf zaterdag gaan de vaandeldragers van de jeugd beginnen met de beker. De eesrte wedstrijd zal uit in Den Bosch zijn tegen hoofdklasser Emplina. Hopelijk kunnen ze dit niveau vasthouden en door blijven werken naar de seizoensopening tegen Sarto in Tilburg op zaterdag 19 september.