WSC JO19-1 speelt eerste oefenwedstrijd gelijk in een warm Best

Best Vooruit JO19-1

2 - 2

15 augustus 2020 14:30

Na alweer twee weken goed trainen mocht het hoogste jeugdteam van WSC weer de wei in. Dit voor een leuke oefenwedstrijd tegen Best Vooruit onder leiding van oud WSC keeper en trainer Jacky den Bol. Best Vooruit speelt net als WSC in de 4e divisie alleen zitten zij in een andere poule. Na een ongelukkige 2-0 achterstand hebben de oranje-zwarten er gelukkig nog een zeer verdiende 2-2 uit weten te slepen.

Van de selectie van 18 spelers waren Pepijn, Stan en Iesa nog op vakantie. Lars moest helaas vanaf de kant toekijken nadat hij eerder deze week een lichte knieblessure opliep. De groep van 14 moest het vandaag gaan doen en het warme weer op het kunstgras in Best was hierbij zeker een extra uitdaging.

Al snel in de wedstrijd liet WSC zien met welke intenties het was gekomen en het spel van de Waalwijkers speelde zich vooral af op de helft van Best Vooruit. Een aantal keer kon WSC gevaarlijk tot aan de 16 van de tegenstander komen alleen daar aangekomen kwam de eindpass net niet bij een medespeler terecht. Zeker Bas die telkens op rechts over Joshua heen kwam was een plaag voor de mannen uit Best. De beste kans in het eerste half uur was echter voor Best Vooruit die met een goede counter ineens voor Milan kwamen te staan. De sluitpost redde echter uitstekend met zijn been en was ook weer snel omhoog om de omhoog geslagen bal voor de lijn klem te pakken. WSC werd nog een wel een paar keer gevaarlijk en verdiende wel een doelpuntje maar telkens zat er weer een Best’se voet tussen. Omdat er veel op de helft van de tegenstander werd gespeeld, lag het gevaar achter de Waalwijkse verdediging op de loer. Een diepe bal in de 40e minuut werd verkeerd verwerkt en ineens stond de spits oog in oog met Milan die kansloos was op het schot. 1-0

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld en het was wederom WSC dat de tegenstander terugdrong op eigen helft. Helaas was het 5 minuten na rust een onderschepte crosspass die de 2-0 voor Best Vooruit inluidde. Tegen de verhouding in keken de jongens tegen een flinke achterstand aan. In goed overleg was er met de scheidsrechter en tegenstander afgesproken om elk kwartier een drinkpauze van 3 minuten te houden zodat de spelers konden bijtanken en de trainers wat wisselingen konden doen. De drinkpauze in de 60e minuut werd door trainers Peter en Norbert aangegrepen om wat puntjes op de i te zetten en de jongens nogmaals aan te sporen om voor een goed resultaat te gaan. Het laatste half uur was ontzettend sterk van Waalwijkse kant en verdiend in deze weersomstandigheden een zeer groot compliment. Tijn werd in de spits geposteerd en was een sterk aanspeelpunt van waaruit verder gevoetbald kon worden via de middenvelders Thijn, Roel of aanvoerder Dylano. Het was dan ook diezelfde Tijn die op aangeven van Niek dit keer niet kaatste maar schitterend wegdraaide bij 2 tegenstanders. Eén op één met de keeper twijfelde hij geen moment en prikte de aansluitende 2-1 binnen. Nog geen 3 minuten later was het weer raak en stond de 2-2 op het scorebord. Uitblinker Bas veroverde de bal op het middenveld en speelde Thijn in. Deze twijfelde geen moment en krulde schitterend en beheerst de bal van een meter of 18 langs de keeper van de tegenstander. Ook in het laatste kwartier van de wedstrijd bleef WSC de bovenliggende partij en kreeg het nog een aantal kansen om de verdiende overwinning binnen te halen. Helaas viel het telkens net niet goed. In de 85e minuut werd een schitterende aanval goed door Roel tegen de touwen geschoten, maar helaas was er ergens buitenspel gezien en telde de 2-3 niet.

Uiteindelijk een zeer nuttige oefenwedstrijd gespeeld en de ploeg mag trots zijn op de geleverde arbeid in deze omstandigheden. In het laatste half uur werd al snel duidelijk dat de geleverde arbeid in de afgelopen twee weken vandaag een conditioneel voordeel hebben opgeleverd en de basis bleek voor een uitstekend laatste half uur.

Volgende week zaterdag heeft de JO19-1 een trainingsdag met een activiteit, een lunch en in de middag nog een training. Op maandag 24 augustus wordt dan de volgende oefenwedstrijd gespeeld tegen 3e divisionist sc ’t Zand uit Tilburg. We hopen dat veel mensen de moeite nemen om deze thuiswedstrijd van het vaandelteam van de jeugd te komen bekijken. Aanvang zal zijn om 20:30u op veld A.