RWB JO9-1

-

WSC JO9-1

22 augustus 2020 10:00

Zaterdag 22-8 was het tijd voor onze 2e oefenwedstrijd van het seizoen . De eerste wedstrijd hadden we gewonnen met een voor pupillenvoetbal begrip lage score van 2-1 . Nu mochten we al vroeg in de ochtend naar onze stadsgenoot RWB J09-1.
Na een fanatieke warming up en het bespreken van de wedstrijdopstelling mochten we op een uitstekende grasmat aftrappen . Al snel werd duidelijk dat we flink aan de bak moesten want RWB heeft een technisch vaardig team en ze maakte het ons in de beginfase direct lastig door flink druk te zetten . Al snel stonden we met 0-1 achter.
Onze jongens lieten zich hier niet door van de wijs brengen en bleven zoals we tijdens trainingen geoefend hebben van achteruit voetballen . WSC is niet de club van de lange ballen en dus proberen we al bij de allerjongste van achteruit op te bouwen . Met enkele mooie aanvallen over meerdere schijven kon de 1-1 niet lang uitblijven . En zo gebeurde ,na een minuut of 5 stond het 1-1 . Net voor het eindsignaal  van het eerste kwart scoorden we na wederom goed samenspel de 1-2 voor WSC .
De korte time out werd gebruikt om de jongens wat tactische tips mee te geven en een wissel door te voeren . Onze gastspeler Cas mocht zijn debuut maken als rechtsbuiten .(Goed gespeeld Cas). WSC ging door met waar het was gebleven en scoorden al snel de 1-3 . Nu lijkt het alsof RWB niets in te brengen had maar dat was absoluut niet het geval. De uitstekend keepende Tijmen bleek vandaag in topvorm en pakte er een aantal doelpogingen goed uit.cDesalniettemin kwam RWB toch op 2-3 .
WSC antwoordde nog voor het 2e kwart met een mooie goal en kwam verdiend op 2-4. RWB had zich 20 minuten stukgebeten op het sterke verdedigingsduo Marco en Samiir.
Het 3e kwart was het de goed spelende Jim die op het middenveld de controle had en onze linkerspits Javino  wegstuurde om wederom de voorsprong uit te bouwen :2-5 ditmaal scoorde hij met rechts. Tussendoor liet Amar met zijn fraaie kapbewegingen menig RWB speler zijn hielen zien .

RWB gaf zich nog niet gewonnen en scoorde vrij snel de 3-5. Daarna was het Cas met zijn debuut goal die voor de 3-6 zorgde en Samiir scoorde vrij snel daarna de 3-7. RWB bleef knokken en kwam nog op 4-7 maar daarna was het Tijmen die met een aantal reddingen de eindstand op 4-7 hield .

Vandaag mooie goals gezien en super gewerkt voor elkaar! Op naar de volgende derby !