WSC MO15-1 / FC EINDHOVEN MO15-2 .. en door waar ze gebleven waren

FC Eindhoven AV MO15-2

Groep 1 5

29 augustus 2020 9:30

Joshua Morales

Een leuk en terugkerend onderdeel van de wedstrijd is de tegenstander-scan-analyse. Deze scan wordt op basis van de warming up van de tegenstander gemaakt door een groepje fanatieke vaders, dat pretendeert verstand te hebben van het spelletje, samen met de coach. De warming up van FC Eindhoven was super verzorgd en een aantal meiden leek te beschikken over een sterke rechter! De uitkomst van de scan was dan ook; dit wordt geen sinecure! Ook de coach leek zich hiervan bewust en begon een eventuele nederlaag al recht te praten met; ja-maar-het-is-onze-eerste-wedstrijd-sinds-de-corona-stop-en-we-hebben-nog-geen-oefenwedstrijd-gespeeld-excuusjes. Al vrij snel werd duidelijk dat we er compleet naast zaten langs de lijn. In de eerste minuut lieten de dames zich nog even foppen met een snelle aanval over de linkerflank, maar deze vond zijn Waterloo in de 16 bij Fatim. Na deze eerste minuut was WSC haast heer en meester over de pot. In de derde minuut verzilverde WSC, na een corner en wat geharrewar voor doel de 1-0. Om daar in de verdere eerste helft zo’n beetje elke 10 minuten een doelpunt aan toe te voegen. Het derde doelpunt was een gelukje voor ons. Het leek alsof de keepster van de blauw-wit-gestreepten zich verstapte waardoor ze naast een relatief makkelijk balletje greep. Kort na dit doelpunt moest de goalie helaas het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door een veldspeelster. De twee nieuwe Megans (die meteen een gevolg nieuwe supporters en fans meebrachten) debuteerden vandaag in een eerste officiële wedstrijd met hun “nieuwe” team en bevestigden wat we na de eerste trainingen al vermoedden, dat ze een perfecte aanvulling zijn op dit elftal. Daarnaast ook fijn dat we eens een wat ruimere bankbezetting hebben en dus wat makkelijker kunnen schakelen met wisselen. 4-0 rust. In de tweede helft moesten wij het helaas met een speelster minder doen omdat zij niet lekker was geworden. Óok in de tweede helft debuteerde de derde nieuwe telg, en wel tussen de doelpalen. Met Eline hebben we tegenwoordig een extra keepster. Ook zij liet tijdens haar debuut zien perfect te passen in het MO15.1 plaatje. Na rust begonnen we wel wat rommelig. De stand leende zich voor wat experimentjes in de opstelling om zo ook eens te kijken waar de nieuwelingen het beste gedijen. Daar moest het team weer even aan wennen. Desondanks werd, net als in de eerste helft, de bal na 3 minuten speeltijd in het achternet geschoten en zetten we het scorebord op 5-0. Ongeveer in hetzelfde ritme als de eerste helft werden de volgende doelpunten gescoord. Met een klein mazzeltje (eigen doelpunt) denderden we zonder noemenswaardige moeilijkheden door naar de 8-0. Omdat we voor de Corona-break nog zagen dat het scorenbord op het hoofdveld niet gemaakt is voor dubbele cijfers besloten de meiden om vandaag, in de laatste minuut officiële speeltijd,maar te stoppen bij 9 doelpunten. Al met al weer een fantastisch mooie wedstrijd waarin we veel goeie en mooie dingen gezien hebben en waarin we dik verdiend de punten in Waalwijk houden. De meiden gaan door met waar ze voor de Corona-break gebleven waren; Punten pakken!!! Toch vindt de kritische coach altijd weer wat verbeterpuntjes waaraan de ploeg de komende week in de trainingen zal gaan werken. We gaan zien wat dat volgende week zaterdag weer gaat brengen in Goirle....