WSC JO19-1 pakt eerste punten buiten Waalwijk

JEKA JO19-1

0 - 2

Onder 19, JO19-1, 4e divisie C

28 oktober 2017 14:30

De competitie is 4 ronden aan de gang. 2 Overwinningen en 2 nederlagen. Alle punten zijn tot op heden op eigen terrein behaald. Het wordt tijd voor de eerste punten op vreemde bodem, voordat het een eigen leven gaat leiden en tussen de oren gaat zitten. Vorige week hebben we laten zien dat we ook buitenshuis goed kunnen voetballen na de winst op de 3e divisionist RKDVC.

Het “slachtoffer” moet JEKA uit Breda gaan worden. JEKA heeft tot op heden slechts 1 wedstrijd gewonnen en 3 x verloren. Verder een team dat in ieder geval 1 speler moet missen na een rode kaart vorige week in de beker. Tevens valt het hoge aantal gele kaarten op dat dit team dit seizoen al heeft gekregen, nl 14, oppassen dus.

Er staat een straf windje op het open terrein in Breda als de wedstrijd om 14.30 uur begint. JEKA begint voortvarend en laat WSC niet in hun spel komen. Het is gelijk duidelijk dat JEKA van mannelijk, dus fysiek, voetbal houdt. WSC moet er even aan wennen en krijgt in de 4e minuut al de eerste kans tegen. Het schot verdwijnt gelukkig voorlangs. 6 Minuten later werkt Merijn bijna een voorzet in eigen goal. WSC moet wakker worden en gaan voetballen. Het fysieke spel van JEKA zorgt voor veel foute passes bij WSC, nergens voor nodig maar het is net of onze boys geïntimideerd raken. JEKA is lichamelijk fysiek en weet mondeling onze jongens ook lekker te provoceren. In de 26e minuut een gevaarlijke actie van de snelle linksbuiten van JEKA, zijn voorzet zorgt voor paniek op de doellijn van WSC, de bal kan weggetrapt worden en zorgt gelijk voor een grote kans aan de andere kant voor Zakaria. Zijn inzet wordt gestopt door de keeper. In de 38e minuut valt eindelijke de 1e gele kaart van de wedstrijd, dat tevens de 15e kaart voor JEKA is na een snoeiharde charge op Samir. Kort daarna krijgt Alex nog een schotkans nadat hij met een mooie pass de 16 in gestuurd is. Rust met een saaie 0-0 stand.

WSC heeft het moeilijk om JEKA te bestrijden. Grote kansen zijn er over en weer niet geweest maar voetballende is het té onrustig bij WSC. In de 2e helft hebben we de wind in de rug, misschien dat dat scheelt. In de 52e min een vrije trap van Philippe, de keeper laat de bal los. Tim kan de bal inschieten, maar staat te dicht op de keeper om hem te passeren. Kort daarna wordt Samir gewisseld voor Sebastian waardoor Jasper doorschuift naar de back. Hierdoor komt er iets meer rust in het veld. WSC gaat beter en rustiger voetballen, Belmin ontlokt daar de eerste kans uit. Zijn schot in de 57e minuut gaat echter over. De minuut erna wordt de bal teruggelegd op Bram, zijn schot naar voren wordt gedragen door de wind en komt ruim op aanvalshelft terecht waar Belmin de bal direct met het hooft verlengd op Alex die op volle snelheid de 16 in sprint. Met het verstand op nul wordt de bal schitterend vol op de pantoffel genomen en verdwijnt de bal onhoudbaar in het doel, 0-1 voor WSC!

De ban is gebroken, WSC op voorsprong tegen het stugge JEKA. Er valt een last van de schouders van de spelers. WSC krijgt controle over de wedstrijd. In de 72e minuut zet Sebas met een mooie pass Alex vrij, zijn schot wordt nu tot corner getikt. JEKA gaat er fysiek en verbaal nog eens vol in. Dat resulteert in de 80e minuut  in de 2e gele kaart, paar minuten later krijgt hun nr. 2 binnen de minuut 2 x geel, dus rood. Tussendoor ontvangt ook Sebas een prent voor praten. De scheids raakt op stoom. Met de 0-1 op het bord blijft de wedstrijd spannend, 1 kansje voor JEKA en het kan zomaar weer gelijk staan. Gelukkig staat de laatste linie van WSC weer goed vandaag en net als vorige week wordt de nul gehouden. In de laatste 5 minuten krijgt WSC zelfs nog grote kansen en wordt er bij tijd en wijlen mooi voetbal op de zware grasmat gelegd. In de laatste minuut de beloning, een afgemeten voorzet van Alex wordt door Belmin bij de 2e paal tot de verdiende 0-2 omgetoverd.

Met de verdiende overwinning op zak kunnen we terug naar de gratis friet in Waalwijk (werkt zelfs nog motiverend voor 17-18 jarige knapen!). Geen mooie wedstrijd, maar wel een waar gewerkt werd en waar we een fysieke tegenstander het hoofd moesten bieden. Hier zijn we goed in geslaagd en het is goed om te zien dat we die groei al hebben gemaakt dit seizoen. Ga zo door!!!