WSC 1 (zon)

2e klasse E

27 september 2020 14:30

Onbekend

WSC is er zondag 27 september helaas niet in geslaagd een overwinning mee naar huis te nemen vanuit Bavel. Hoewel de kansen er wel waren, zijn we er niet in geslaagd punten mee naar Waalwijk te nemen. Bavel, dat vorige week haar eerste competitiewedstrijd uit naar RBC al met een overwinning vierde, kon nu het thuisvoordeel gebruiken om daar nog eens 3 punten aan toe te voegen. Maar dan moesten ze WSC wel eerst verslaan. En daar wilde WSC toch wel even een stokje voor steken.

Al meteen vanaf de beginfase van de wedstrijd gaat het over en weer met kleine kansjes zoals ook Soufiane in de 7e minuut,  die er niet in slaagde een mooie kans voor WSC te verzilveren. Ook Mitchell kwam 5 minuten later met een mooi schot niet op het scorebord. Helaas scoorde Bavel enkele minuten later wel en kon WSC met een 1-0 achterstand opnieuw de aftrap nemen.

Het was geen onsportieve wedstrijd met wel wat kleinere overtredingen,  maar een prima onderlinge sfeer. Helaas viel de eerste gele kaart aan WSC zijde toen Samir net iets te laat was om de bal te stoppen. Zeker geen opzet in het spel. In de 27e minuut was het Mitchell die met een assist van Stijn de score weer recht trok: 1-1. Beide ploegen hielden elkaar redelijk in balans maar 10 minuten later was het toch weer Bavel dat opnieuw  op een voorsprong kwam. Op een pass naar voren snelden zowel keeper Denzel als een aanvaller van Bavel naar de bal, maar helaas was de aanvaller Denzel te snel af: 2-1.

In de laatste minuten van de eerste helft werd een Bavel speler met een overtreding op Mitchell nog met geel bekeurd. Dezelfde Mitchell kreeg enkele minuten later nog een mooie kans, maar pas op slag van rust kwam WSC met een fantastische goal weer opzij met Bavel. Samir snelde langs de zijlijn richting de achterlijn en trok de bal strak voor de goal waar Stijn met een tikje achter het standbeen de keeper totaal verraste: 2-2.

Terwijl WSC op het veld bleef tijdens de rust, werd de eerste wissel doorgevoerd.  Jasper kwam er in voor Mounir en werd mandekker van de sterke middenvelder van Bavel. Stijn werd verder naar voren geschoven en dit alles resulteerde dat WSC sterk aan de tweede helft begon. Met kansen van Samir, een mooi schot van Maarten die de keeper te ver voor zijn goal zag staan, kon WSC de druk ophogen op Bavel. De thuisploeg kwam er af en toe ook gevaarlijk uit maar de oranje-zwarten hadden toch het betere spel. Soufiane werd in de 58e minuut gewisseld voor Souleimane.

In de opvolgende 15 minuten kreeg Mitchell een paar kansjes, had Denzel een mooie redding bij een corner en mocht Nicky een gele kaart ontvangen. Maar toch waren het de aanvallers van Bavel die door ongelukkig uittrappen van de WSC verdediging de bal op een presenteerblaadje kregen. De eerste inzet werd nog door Denzel gestopt, maar uiteindelijk werd deze traktatie omgezet in een doelpunt: 3-2.

Stijn werd gewisseld voor Belmin en WSC gebruikte de resterende 12 minuten om volledig druk te zetten met als doel er minimaal een verdiend gelijkspel uit te halen. Met nog wat kleine kansjes en één grote voor Mitchell met een omhaal, slaagde WSC er helaas niet in de bal in het net te laten belanden. Ver in de blessure tijd kreeg Luuk nog een discutabele gele kaart en daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstijd. WSC had minimaal een gelijkspel verdiend, maar het kreeg een 3-2 nederlaag te slikken.

Volgende week zondag 4 oktober een herkansing met  een thuiswedstrijd tegen koploper SC Kruisland:  aanvang 14.00uur.