JEKA LAAT WSC NA LANGE TIJD WEER EENS DE BITTERE SMAAK VAN DE NEDERLAAG PROEVEN!

JEKA MO15-1

4 - 0

WSC MO15-1

1e klasse 1

19 september 2020 8:30

We moesten de archieven induiken om uit te zoeken wanneer onze meiden hun laatste nederlaag boekten. We schrijven 18 mei 2019. 16 maanden geleden, ietwat geflatteerd door de Corona-pauze. De WSC meiden kwamen nog uit in de jongenscompetitie en speelden zo ongeveer hun beste eerste helft ooit tegen Sarto. Toch werd dit toen niet beloond met drie punten en gingen ze met 1-4, voor eigen publiek, de bietenbrug op. In de tijd na mei 2019, leken de WSC meiden oppermachtig in hun klasse! Niks werd meer verloren en vaak werd met dubbele cijfers afgerekend met tegenstanders. Totdat JEKA vandaag een einde maakt aan de zegereeks en het team weer even met beide beentjes op de grond zet. WSC begint rommelig aan de wedstrijd en laat JEKA meteen toe op haar helft. Dat resulteert al binnen 30 seconden in een knullige tegengoal. Na wat geharrewar voor doel stuitert de bal terug over onze keepster en hikken we al tegen een achterstand aan. WSC herpakt zich snel en na tien minuten lijken ze de wedstrijd weer te controleren. De beste kansen komen uit onze koker maar we verzaken te scoren. Ook in de 2e helft lijkt WSC toch de betere partij. De gelijkmaker hangt in de lucht, maar waait telkens over. Maar liefst 4 keer weten we een 100% kans niet te verzilveren. 2 keer op de paal en 2 keer in de handen van de keepster. JEKA krijgt in deze fase eigenlijk maar één dikke kans om verder uit te lopen, maar schiet (gelukkig) naast. De spanning blijft om te snijden. De WSC aanhang, prekend voor eigen parochie, vindt toch dat “hun” meiden een gelijkmaker verdienen. Uiteindelijk is het JEKA dat doordrukt en op fysiek het verschil maakt. Met nog 7 minuten op de klok ontstaat er een situatie waarbij een aantal meiden stil gaat staan om te wachten op een fluitsignaal van de scheids. Als dat niet volgt loopt het halve team al achter de feiten aan en profiteert JEKA optimaal met de treffer voor 2-0. In de beperkte tijd die nog rest probeert WSC de alles-of-niets-tactiek om er minimaal nog een eregoaltje uit te slepen. Dat maakt dat het team niet meer optima forma presteert en het samenspel ontregelt raakt. JEKA spaart ons in de staart van deze pot niet en deelt nog 2 flinke tikken uit. WSC druipt met de staart tussen de benen af met een 4-0 nederlaag. We zoeken natuurlijk graag naar de excuusjes; JEKA speelde met nagenoeg allemaal tweedejaars, JEKA was daardoor fysiek sterker etc etc. Allemaal waar, maar feit blijft dat we vandaag vergeten onszelf te belonen en uiteindelijk terecht verliezen van deze sterke tegenstander. Feit is ook dat we vandaag misschien wel meer geleerd hebben dan in alle voorgaande wedstrijden. Het heeft de meiden in elk geval weer op scherp gezet. Ze zullen tijdens de return alle zeilen bijzetten en zinnen op revanche!