Eerste competitiepunt voor JO19-1 na 2-2 gelijkspel tegen Oirschot Vooruit

Drieterskuil 6 A
5688GC
OIRSCHOT
tel. 0499-550951

Na het teleurstellend begin van de competitie met twee nederlagen wist JO19-1 afgelopen zaterdag eindelijk het eerste punt binnen te halen. Wederom aanzienlijk verzwakt, dit keer door de afwezigheid van aanvoerder en topscoorder Pepijn Vrinten die de door blessures geplaagde WSC 1 selectie moest versterken, en spelverdeler Dylano Blok, nog steeds verhinderd door een blessure.  En ondanks wederom een achterstand van 2-0, weliswaar geflatteerd, wist JO19-1 er met een tomeloze inzet uiteindelijk 2-2 uit te slepen. En hadden eigenlijk recht op meer gegeven de kansenverhouding welke ruim in het voordeel van WSC was.

De wedstrijd begon tam maar wel met een aantal serieuze kansen voor WSC. In de 5e minuut een mogelijkheid voor Finn Wachtels van den Berg die de keeper met de voet wist te pareren en dezelfde Finn Wachtels van den Berg wist ook in de 20e minuut na goed doorzetten de keeper weer tot een redding te dwingen. En 10 minuten later was er zelfs een speler van Oirschot Vooruit voor nodig om de bal van de lijn af te halen na een inzet van Mees Pruijmboom. Maar zoals tegenwoordig meer de gewoonte is dan de uitzondering, was het Oirschot Vooruit dat ondanks de beperkte kansen tot dan toch de voorsprong wist te nemen met een fraaie kopbal uit een hoekschop. 1-0 in de 34e minuut. En een paar minuten later werd het zelfs 2-0 toen de sterke linksvoor twee WSC-verdedigers eruit wist te rennen en de Oirschotse spits wist te bereiken die de bal laag inschoot. In plaats van een verdiende voorsprong voor WSC was het gewoon 2-0 achter met rust.

Gelukkig wisten de mannen het hoofd hoog te houden en op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Al snel na de rust werd aanvaller Mees Pruimenboom in de vrije ruimte bereikt en hield deze het hoofd koel door overtuigend af te ronden. Buitenspel volgens de Oirschotse grensrechter maar gelukkig werd deze overruled door de scheidsrechter en werd het doelpunt goedgekeurd. 2-1. Aanvaller Mees Pruimenboom kwam steeds beter in zijn spel door gebruik te maken van zijn snelheid welke leidde tot diverse gevaarlijke momenten voor de goal. Maar in de 64e minuut was het niet een aanvaller maar verdediger Stan van Tiggelen die was doorgelopen tot het 16 meter gebied en met inzet en overtuiging uiteindelijk de bal strak wist voor te geven waar Thijn van der Schuit op de juiste plek stond om de bal binnen te tikken. 2-2. WSC gaf nagenoeg niets meer weg met een geconcentreerde verdediging en had controle over het middenveld onder leiding van Suheeyb van Dalen die sterk speelde zij het soms ietwat te veel liep met de bal. En WSC bleef doorgaan met kansen creëren. Een bal op de lat van Mees Pruijmboom in de 74e minuut en Finn Wachtels van den Berg die de paal raakte in de 81e minuut en die ook nog een lob over de keeper had in de laatste minuut welke net langsging. Het mocht helaas niet zo zijn. Ondanks deze kansen bleef het 2-2.

Een overwinning was verdiend geweest gegeven de kansenverhouding, maar het spel laat zeker nog te wensen over. Het blijft een uitdaging voor de mannen om de combinatie te zoeken met name via de zijkanten zowel op links als op rechts, in plaats van de lange bal. En hopelijk gaan ze tijdig beseffen dat lopen met de bal een groter risico op balverlies heeft dan eenvoudigweg de bal naar de dichtstbijzijnde speler te spelen. Maar goed, het begin is er, en er is zeker nog voldoende tijd om aan deze verbeterpunten te werken. En als het eerste schaap over de dam is,….

Volgende week wacht Sarto uit Tilburg, een niet malse tegenstander waar in de voorbereiding nog kansloos van werd verloren. Laten we hopen dat de selectie op volle sterkte is en dat de mannen van begin af aan op scherp staan. Op tijd naar bed dus.