Een teleurstellend gelijkspel voor WSC JO19-1

3 - 3

Rijen JO19-1

Onder 19, JO19-1, 4e divisie C

11 november 2017 15:30

We zijn een weekje verder na de nederlaag tegen IFC. Sam en Rafael zijn er nog altijd niet bij ivm blessures en Belmin zit vandaag zijn 1e wedstrijd schorsing uit. Belmin én Rafael, toch normaliter goed voor een doelpuntje of 30 in het seizoen. Ook Philippe en Samir hebben kleine pijntjes. Al met al treft onze tegenstander van vandaag, vv Rijen JO19-1, een WSC aan dat niet op volle oorlogssterkte is. Door de meerdere afwezigen vandaag is Khalid genoodzaakt wat verschuivingen in het elftal aan te brengen. Brandon start in de spits, Philippe schuift een linie naar voren op de linksbuitenpositie en Merijn komt op het middenveld te spelen. De wedstrijd is net 4 minuten onderweg als Samir een mooie pass over de verdediging uit Rijen legt, Philippe is op snelheid en niet meer te achterhalen, op een mooie wijze passeert hij de doelman en zet de 1-0 op het, helaas ook vandaag niet werkend, scorebord. WSC voetbalt lekker en 5 minuten later ziet Brandon zijn inzet, na een assist van Alex, gestopt worden door de keeper. Nog net binnen het kwartier komt WSC op 2-0, Koen stuurt Philippe weg (nu op rechts) bij de achterlijn geeft hij de bal mooi voor op de inkomende Brandon. Hij knikt de bal mooi voorbij de keeper. Zou dit een éénvoudige overwinning gaan worden? Helaas, in de 23e minuut valt de 2-1 binnen, kinderlijk simpel wordt een aanval van Rijen vanaf links afgerond. Even daarvoor was het net of de klokken van de St. Jan de gelovigen naar de  middagdienst riepen, echter helaas voor hun was dit het klokkenspel van Merijn die hardhandig beroerd werd door een met leer omvattende luchtbel. Hopelijk zet dit incident geen streep door mijn “opa-wens”. Dat de noten niet “gekraakt” zijn bewijst Merijn in de 27e minuut als hij met een mooie pass Alex vrij voor de goal zet, die vervolgens knap de 3-1 laat noteren. Weer kan WSC niet lang van een 2-goal-marge genieten. In de 35e minuut komt Rijen weer erg makkelijk aan zijn doelpunt, Samir wil een bal laten lopen over de achterlijn, maar hij wordt verschalkt door een tegenstander. Zijn voorzet wordt in 2x achter Bram geschoten. Geheel onnodig wordt de rust gehaald met een 3-2 voorsprong.

De 2e helft begint met een wissel van Philippe, een liesblessure belet hem verder te spelen en Zakaria is zijn vervanger. De 1e kans in de 2e helft is voor Merijn, zijn schot vanaf links wordt gestopt en ook de rebound kan door Brandon niet tot doelpunt omgezet worden. Rijen gaat vol de strijd aan om de gelijkmaker te maken. WSC vergeet te voetballen en irritaties over de leidsman nemen toe. Dit betekend over het algemeen altijd dat dit het niveau van het eigen spel niet ten goede komt. Het spel oogt heel chaotisch, Rijen probeert met veel strijd en inzet WSC onder druk te zetten, die proberen met het “ogen dicht en knallen maar”-principe de overwinning over de streep te trekken. WSC krijgt nog een paar kansen om een doelpunt te maken, maar te veel spelers zaten niet lekker in de wedstrijd. Als dan in de 90e minuut ook nog eens de gelijkmaker heel knullig in ons doel verdwijnt eindigt de wedstrijd in 3-3. Gezien de 2e helft, naar mijn mening, terecht. Gezien de 1e helft, hoe makkelijk wij de goals weg gaven, het paniekerige voetbal én het gezeur op de scheidsrechter is het puntverlies echt onnodig geweest en uitsluitend aan ons zelf te wijten.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Sarto. Laten we leren van deze wedstrijd en volgende week er weer voor 200% opklappen tegen een tegenstander die vandaag uit bij koploper Kloetinge met 2-2 gelijk gespeeld heeft!!