WSC JO15-1 kan de 1e helft niet vervolgen in de 2e helft.

Spoordijk 30
5018GH
TILBURG
tel. 013-5422400

Vandaag staat de lastige uit wedstrijd tegen FC Tilburg op het programma. Tilburg bezet op dit moment de 3e plaats in de competitie, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld en is de ploeg met de minste verliespunten, de mannen moeten aan de bak vandaag.

Helaas is de wedstrijd weer zonder publiek, maar hier lijken onze mannen geen last van te hebben. Vanaf het fluitsignaal beginnen ze gelijk fanatiek en fel aan de wedstrijd en dringen ze de tegenstander terug op hun eigen helft, maar echt tot grote kansen komt het nog niet.

Tilburg komt na een minuut of tien beter in de wedstrijd en vooral via hun nummer 9 komen ze er een aantal keren gevaarlijk uit, maar telkens weten Fenno, Thymo, Quint en Cas B de aanvallen goed tegen te houden en als ze er wel doorheen kwamen dan hadden we altijd onze keeper Jelte nog die een aantal goede reddingen in huis heeft. Bij een aanval van Tilburg komen onze jongens wel goed weg, want een lage voorzet komt bij de tweede paal en de nummer 15 van Tilburg schiet gelukkig tegen de paal.

Na een omzetting van trainer Joep van 4-3-3 naar 3-4-3 komt WSC weer wat beter in de wedstrijd en gaan er twee afstandsschoten van Jeroen en Fenno maar net naast en over de goal. Via de flanken komen Imano en Wessel een paar keer langs hun tegenstander met individuele acties, maar dit leidt niet tot echte kansen.

De scheidsrechter fluit af en we gaan de rust in met een 0-0 stand. Voetballend is WSC net wat beter, dus dat geeft hoop voor de tweede helft.

De tweede helft begint Tilburg iets sterker aan de wedstrijd en komt WSC er niet echt goed uit. Na een minuut of tien krijgt Tilburg een corner en wordt door de vrijstaande speler van Tilburg binnen geknikt, we moeten in de achtervolging.

Via de flanken proberen we er een aantal keren doorheen te komen, maar de verdediging van Tilburg staat aardig goed en hebben een paar snelle en fysieke jongens achterin staan.

Uit een klutsbal op het middenveld schiet een speler van Tilburg de bal naar voren en valt precies over de verdediging van WSC en de snelle nummer 9 profiteert hiervan en loopt alleen op Jelte af en scoort de 2-0.

Daarna gaat het snel met de tegendoelpunten….een vrije trap van een meter of 20 wordt op mooie wijze binnen geschoten en de bal is onhoudbaar voor Jelte.

De kopjes en het geloof van de mannen gaan naar beneden en Tilburg maakt ook nog de 4-0 en 5-0.

Helaas verliezen we de wedstrijd met 5-0, we kunnen terugkijken op een goede 1e helft waarin we goed tegenstand konden bieden en een tweede helft waarbij Tilburg de betere ploeg was.

Wederom een pluim voor het harde werken en volgende keer weer beter mannen.