Verslag door een voetbalmoeder: WERE-DI JO15-2 – WSC JO15-2

Moerenburgseweg 6
5018TC
TILBURG
tel. 013-5420824

Als gevolg van Corona staat ook het voetbal op zijn kop. Na een week zonder training voor de JO15-2 van WSC op zaterdag 4 december gelukkig toch een “gewone” competitie wedstrijd tegen WERE-DI JO15-2.

De mannen moesten vroeg uit de veren. Na de wedstrijdbespreking bij WSC vertrok het team nog enigszins slaperig naar Tilburg. Omdat vanwege Coronaquarantaine en blessures enkele spelers ontbraken, werd het team aangevuld met 3 spelers van WSC JO15-1: Sufyan, Sepp en Jaqin.

Om 10.15 uur klonk het fluitsignaal voor aanvang van de wedstrijd. Vaste keeper Tom zat geblesseerd op de bank en werd vervangen door de dappere Fenno. Al na 3 minuten krijgt Lars een vrije trap maar de nr. 7 van WERE-Di breekt daarna uit en schiet een bal op de WSC goal. De bal gaat weer over de zijlijn en WERE-DI gooit uit. Het lukt WSC in deze eerste fase van de wedstijd maar niet om de bal over de middenlijn op de helft van WERE-DI te krijgen. Dan eindelijk gaat de bal over de middenlijn. Na 2 uitgooien krijgt Lars een kans en gaat als een speer richting de bal. Helaas, de WERE-DI keeper is hem te snel af. Veel ballen over de zijlijn en een gelijk aantal uitworpen verder lukt het WSC om de druk te verhogen, Sufyan grijpt zijn kans en schiet op goal. Helaas naast. Het spel wordt hervat en zwalkt van links naar rechts met soms zelfs een ware karate trap er tussendoor. Dan wordt er over links op een mooie manier opgebouwd en krijgt WSC een opening. Helaas stuit WSC op de verdediging van WERE-DI. Jaqin laat zich echter niet kennen en probeert het nog eens met een schot op goal: RAAK 0-1.

WSC voelt dat ze dit kunnen winnen. Milan de aanvoerder voert de druk op via links. Quint blokt een bal die gevaarlijk op de kant van WSC komt waarna het spel doorgaat aan de goede kant van het veld. Lars schiet een prachtige bal op goal. WERE-DI begint ‘m te knijpen en wisselt na 20 minuten al 2 spelers. Op de helft van WERE-DI krijgt WSC een uitgooi gevolgd door een schot op goal door WSC. De keeper van WERE-DI weet daarna niet waar hij naar toe moet schieten. De mannen van WSC JO15-2 staan heel goed opgesteld. Toch komt de bal aan op de helft van WSC en moet Fenno voor het eerst echt in actie komen met een uittrap. De bal eindigt weer dicht bij de goal van WERE-DI waar Sufyan de bal vanuit de linker kant voor knalt. Jaqin trapt de bal met rechts op de paal. Hierna verdwijnt de bal over de zijlijn en kakt de wedstrijd wat in. Wessel gooit de bal in, Sufyan schiet over de bal heen waarna Cas de Wind een poging doet met een schot op goal. Maar doelpunten vallen er niet meer. Tom gaat warm lopen, Milan breekt uit maar stuit op de WERE-DI verdediging, veel kopballen zijn nodig om te bal terug richting de grond te krijgen. Dan neemt Wessel een hele goede hoektrap die zomaar had kunnen zitten. Maar helaas nog steeds loopt WSC niet verder uit.

Na de rust staat Fenno nog steeds op goal en staat nu ook Nick op het veld. Het wordt gevaarlijk voor de goal van WSC. De concentratie lijkt bij WSC wat weggezakt te zijn en het voetbalspel oogt rommelig. Toch hervat WSC zich. Imano komt uit het niets en scoort 0-2. WSC wordt sterker. Steeds vaker zijn ze te vinden op de helft van WERE-DI. De achterhoede van WSC heeft in deze fase weinig te doen en dan maakt Wessel de 0-3. Opvallend is dat waar het in de 1e helft vooral via links liep het spel nu vooral over rechts gaat. Weer neemt Wessel een prachtige corner en schiet Jaqin ‘m in: 0-4. Dat gaat lekker! De 0-5 komt vanuit een penalty door Sufyan in de rechterhoek via de vingers van de WERE-Di keeper. Dan volgt er weer een fase met rommelig voetbal maar Cas de Windt schiet een mooie bal voorlangs naar Tom. Helaas zonder resultaat. Na een gevecht op het middenveld verliest Cas de bal maar Wessel mag uiteindelijk weer een van zijn geweldige corners nemen. Milan scoort uiteindelijk 0-6 waarna het toch nog even spannend wordt voor de goal van WSC. Het resultaat daarvan is dat de 0 helaas niet gehouden kan worden en WERE-DI er toch een goaltje in tikt. Maar het uiteindelijke resultaat telt en op deze klinkende 1-6 overwinning kunnen de boys van WSC JO15-2 echt wel trots zijn.