...
80'

Onder 19, JO19-1, 4e divisie C

18 november 2017 14:30

Na een moeilijke reeks met Kloetinge, MOC, IFC zou eindelijk een reeks aanbreken waar wij de punten zouden moeten kunnen pakken. Met wedstrijden tegen Rijen, SARTO en VOAB,  3 tegenstanders die “te pakken” zouden moeten zijn. De schorsing van Belmin voor deze 3 wedstrijden kon niet slechter gepland worden. Vervolgens nog blessures voor Sam en Rafael……… De laatste weken tobben ook andere spelers met kleine blessures, Philippe met de lies, Merijn met de heup en Samir met de hamstring. De eerste pot tegen Rijen eindigde in 3-3, waarbij we het gevoel hadden dat we 2 punten verloren. Vandaag een nieuwe kans tegen SARTO. SARTO het team dat vorige week verrassend de eerste punten van koploper Kloetinge af snoepte. In Zeeland nog wel, werd het 2-2.

Voor aanvang van de wedstrijd was het duidelijk dat Philippe niet zou  kunnen spelen. Zijn lies speelde weer op. Een bittere pil voor het team. Toch start WSC prima, met in de 10e minuut een mooie aanval van WSC, via Alex en Brandon komt de bal bij Jasper die met een strak laag schot voor het eerste gevaar zorgt. Paar minuten later test Alex de capaciteiten van de keeper, niets mis mee met hem want hij stopt de inzet. In de 19e minuut kan Merijn niet verder spelen ivm zijn heup, Dimitri is zijn vervanger. Maarten gaat centraal spelen. Sarto komt er af en toe uit en zoals we uit het verslag van Kloetinge konden lezen spelen ze vaak op de counter. In de 25e minuut resulteert zo’n counter met een vrije trap op de 16. De paal redt WSC en het blijft 0 – 0. In de 26e minuut krijgt Samir het weer op z’n heupen. Ongelofelijk wat een drive en snelheid in dit kleine ventje zit, hij veroverd de bal en passeert meerdere spelers van SARTO om in de 16 te eindigen, daar legt hij mooi op tijd af op Koen die de 1-0 op het bord kan zetten.
In de 27e minuut een zware overtreding op Dimitri. Schreeuwend van de pijn moet hij met een zware knieblessure het veld verlaten en is Khalid gedwongen om ook zijn 2e wissel al door te voeren. Yuri komt erin waardoor Brandon vanuit de spit terug zakt naar het middenveld en zo Jasper tot back veroordeeld. Binnen het half uur is het halve team al omgezet. WSC blijft echter werken en strijden, het veld is zwaar en glad. Vele passes gaan bij beide teams verkeerd en lijkt het af en toe meer op  een flipperkast dan op een voetbalwedstrijd.
In de 35e minuut dwingt Alex de keeper van SARTO tot een mooie redding als hij een hard schot lost die op een rare manier richting de kruising zwabbert. Het blijft 1-0. In de laatste minuut van de 1e helft komt SARTO er nog een keer uit met een counter waar ze een corner aan over houden. Op een hele knullige manier komt SARTO plotseling op 1-1. Dit is een domper op ca 7 sec van de rust.

Je ziet aan de koppies van WSC dat ze het moeilijk hebben, Belmin, Philippe, Merijn, Dimitri, Sam, Rafael…..het zijn niet de minste om te missen. Iedereen zet  elkaar scherp in de kleedkamer, we gaan ervoor. In de 46e minuut krijgt Koen de kans om de voorsprong op  het bord te zetten. Helaas is het SARTO dat in de 50e minuut op voorsprong komt. Bram laat ongelukkig de bal glippen en SARTO  is er als de kippen bij om de 2-1 binnen te schieten. De 2e goal die we SARTO cadeau geven. WSC blijft werken en strijden. In de 60e minuut wordt dat beloont. Maarten geeft een corner hoog bij de 2epaal, daar kopt Zaka de bal mooi terug en Alex tikt de 2-2 binnen. TERECHT. WSC zet aan en is de betere deze helft. SARTO countert er af en toe gevaarlijk uit en Bram maakt in de 72e minuut zijn fout goed door een schot mooi tot corner te tikken. De meeste kansen zijn echter voor WSC. Wederom zorgt Samir, wat kunde toch genieten van dit soort spelers, voor gevaar. Hij stuurt een bal diep waarbij zowel Alex als Zaka op af rennen en alleen op de keeper kunnen doorstomen. Echter gunnen ze elkaar de bal en houden allebei in, de 3e speler, helaas een verdediger van SARTO is de lachende derde. Minuut later verschalkt een verdediger van SARTO bijna zijn eigen keeper met een kopbal. In de 80e minuut gaat Brandon eruit en maakt Sam zijn eerste minuten weer. De laatste kans is voor WSC als Alex een volley hoog over ziet gaan. 2-2 is de eindstand. WSC heeft gestreden en gewerkt, het heeft zichzelf slechts beloond met 1 punt. 2 Doelpunten van SARTO waren niet nodig geweest. Maar hoe het team met deze tegenslag omging, ook rekening houden met 3 extra blessures in het 1e half uur, is knap. Strijd en passie! Het was een mooie spannende pot, heren. De staf is trots op hoe jullie als team gewerkt en gestreden hebben. Dat we dan de pech hebben dat we maar 1 puntje pakken is dan niet meer dan jammer. Volgende week VOAB dan maar.