Beatrixlaan 42
5721LZ
ASTEN
tel. 0493-691973

Na de verlengde winterstop is de JO19-1 aan het vechten voor lijfsbehoud in de vierde divisie. Er moeten punten worden gehaald en de concurrenten moeten punten laten liggen, anders dreigt degradatie naar de hoofdklasse. Tegen NCW uit Asten werd in ieder geval een meer dan verdiend punt gehaald waar er wellicht drie verdiend waren. Geen sinecure, daar NWC zelf nog kans maakte op promotie.

Voor de gelegenheid was de JO19-1 versterkt met WSC-1 speler Iesa de Ruijter die minuten kon maken na een langdurige blessure. Een welkome aanvulling daar hij de snelle en behendige rechterspits van NWC in toom moest houden hetgeen fanatieke duels opleverde, maar gelukkig weinig kansen voor NWC. Zo wie zo was de JO19-1 fel aan de wedstrijd begonnen met de nieuwe trainer Senad Hadzic aan het roer, die zich fanatiek van zijn taak kweet. Vooralsnog geen drastische koerswijziging maar wel met meer nadruk op druk zetten op de juiste momenten en meer de bal het werk laten doen.
Traditiegetrouw kwamen de mannen ondanks een licht overwicht en een aantal speldenprikken op achterstand. In de 35e minuut, een NWC voorzet van halverwege de helft werd verkeer ingeschat door de verdediging en NWC wist kordaat gebruik te maken van de hectiek en de bal naast keeper Tim Verhoofstad te plaatsen. 1-0. Geen paniek, want JO19-1 eigen werd al ras de gelijkmaker gemaakt. Deze keer door Jop Daems die draai een vrije trap van maar liefst een meter of 25 langs de NWC-doelman krulde. Hulde. En vlak voor rust kwamen de mannen zelfs op voorsprong door een schitterende dieptepas van Sjors van Bladel op de kruisende Mees Pruimboom die vervolgens behendig de bal over de keeper wist te stiften.

De luxe van de voorsprong bleef helaas beperkt tot de thee want kort na rust snelde de linksbuiten van NWC onze verdediging voorbij om de bal in de lange hoek te plaatsen. 2-2. De wedstrijd was redelijk in balans met de beste mogelijkheden voor WSC. In de 60e minuut een grote kans van Thijn van der Schuit die helaas op de keeper stuitte. In de 65e minuut was het weer aanvoerder Jop Daems die een vrije trap fraai wist te benutten en WSC weer op een voorsprong zette. 2-3. Edoch, een kwartier later was het NWC met een dwarrelbal van afstand dat weer langszij wist te komen. Beide partijen hadden de drie punten nodig en gingen vol voor de aanval met wederom de beste mogelijkheden voor WSC. Grote kansen in de laatste minuten maar zelfs spits Finn Wachtels van de Berg kon in de 90e minuut volledig vrijstaand niet meer de rust bewaren om de keeper te verschalken. Er had meer ingezeten maar het bleef 3-3.
Voor JO19-1 gaat het nu om de laatste wedstrijd. Wint WSC tegen EVV Echt en verliest Nivo Sparta of Wilhelmina Boys dan blijft WSC in de 4e divisie anders mag het de tweede helft van de competitie in de hoofdklasse spelen. En dat zou zonde zijn want de mannen hebben aangetoond zeker niet de mindere te zijn van hun competitie waarbij de punten zelfs grotendeels werden gepakt tegen de huidige top drie.