Talenten van WSC JO13-1 zet jacht op kampioenschap naar de 2de divisie voort

Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

Op zaterdag 26 februari 2022 stond om 10.30 uur op het hoofdveld de wedstrijd WSC JO13-1 tegen JO13-1 Racing Club Dordrecht (RCD) op het programma. WSC wilde deze wedstrijd dolgraag graag winnen met 7 doelpunten verschil om zo nog kans te maken om het kampioenschap in Hoofdklasse-A. SV Capelle heeft alle wedstrijden al gespeeld en gaat aan kop met een beter doelsaldo. Afgelopen donderdag had WSC tegen VVGZ (Voetbal Vereniging Gelukvogels Zwijndrecht) al de gewenste promotie naar de 2e Divisie veiliggesteld.

Het spelersteam en ouders/begeleiders waren vandaag door trainer/coach José Kazinga uitgenodigd om op 9.15 uur voor een bijeenkomst in het clubhuis van WSC. Tijdens deze bijeenkomst passeerde een compleet overzicht van de 1e seizoenshelft de revue. Het was een compilatie met beelden van de voorbereidingen op het seizoen, trainingen en wedstrijden. Dit was bijzonder mooi en leuk gedaan door José.

Om 10.30 uur zou de wedstrijd volgens schema aanvangen. De scheidsrechter heeft al een aantal keren richting de kleedkamers gekeken, maar WSC JO13-1 zit blijkbaar nog steeds in de kleedkamer. Fedde en Kif beginnen om de bank. Aanvoerder Fedde en Kif hebben beide al een wedstrijd gespeeld met een ander WSC-team (JO11-1). Robin, Seth en Nox zijn helaas geblesseerd en kijken toe vanaf de tribune.

Om 10.38 uur gaat Jan Hamers (senior) klaar staan om te vlaggen en onze spelers zijn ondertussen aangekomen in de middencirkel. Het is een lekkere zonnige dag en iedereen heeft zin om een potje te gaan voetballen. Het team doet de yell en ze gaan klaar staan voor de aftrap. Om 10.41 uur fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. WSC begint de wedstrijd zeer fel en gaat meteen in de aanval. Musazghi heeft in het begin al een paar mooie aanvallende acties, maar deze leiden nog niet tot de openingstreffer. Er is veel strijd op het middenveld en RCD heeft drie, vier fysiek sterke spelers op het veld staan. Sepp neemt een vrije trap. De bal komt bij Korhan die vervolgens diep geeft op Faas. De keeper is echter eerder bij de bal. Een mooie aanval op links via Korhan naar Yassir en naar Bartu-Kaan die uiteindelijk geen doelpoging oplevert. Sepp onderschept een aantal keren de bal bij tegenaanvallen van RCD. Sepp past op Hamza en hij speelt door naar Evander die goed doorloopt, maar hun goed oplettende keeper is net iets eerder bij de bal. Mooi aanval over meerdere schijven na een onderschepping van Sepp via Faas naar Musazghi en dan naar Jan, maar de voorzet op Yassir is helaas buitenspel. Hier had meer ingezeten. Jesse neemt de corner en de keeper stompt de bal weg. Bij een razendsnelle counter van RCD brengt keeper Ot prima redding. WSC gaat na een onderschepping van Korhan weer in de aanval, maar de keeper is eerder dan spits Jan bij de bal. WSC is nu volop aan het aanvallen en Hamza speelt naar Evander en zijn voorzet komt in handen van de keeper. Bij een tegenaanval moet wederom keeper Ot redding brengen. WSC gaat steeds weer voor de aanval, maar rond het 16 meter gebied valt de bal telkens niet goed om tot score te komen. Weer een corner voor de thuisploeg. Jesse neemt de corner en deze wordt weggewerkt. Jesse pikt de bal op en geeft de bal voor en bij de tweede paal kan Yassir beheerst binnenschieten. WSC gaat na 12 minuten met 1-0 aan de leiding. Nog 6 goals te gaan. Na een tegenaanval van RCD gaat WSC in de aanval en schiet middenvelder Hamza maar rakelings over. WSC verdedigt goed uit via Korhan naar Jesse en vervolgens naar Hamza en via Musazghi krijgt Evander een mooie schotkans om de tweede goal te maken. Het spel wordt minder technisch en steeds meer fysiek. WSC krijgt een vrije trap op een kansrijke positie. Sepp neemt de vrije trap en via Jesse, Hamza, Faas en Musazghi is er veel gevaar in het strafschopgebied. Musazghi had eigenlijk eerder af moeten spelen om de verdediging te kunnen passeren. WSC is steeds in de aanval en krijgt meerdere corners, maar deze leveren alleen geen gevaar op voor RCD. Net voor de rust krijgt WSC weer een corner. Jesse neemt de corner en Hamza kopt de bal uit een kluts in het doel. Het staat 2-0. Als reactie daarop gaat RCD voortvarend in de aanval en zij krijgen een vrije trap. Keeper Ot duikt vol naar de rechterbovenhoek en redt op schitterende wijze. Deze bal was er anders ingevlogen. Om 11.12 uur fluit de scheidsrechter voor de rust. WSC leidt met 2-0 nog 5 goals te gaan om SV Capelle te passeren op de ranglijst.

Na de rust wordt er achter de goal door enkele jongens Bengaals vuur aangestoken. Het hoofdveld komt in de rook te staan. Als de rook is opgetrokken start om 11.26 uur de tweede helft. Het begint erg rommelig met veel balverlies van WSC op het middenveld. Ons team oogt wat gespannen. RCD is een stuk beter uit de kleedkamer gekomen en probeert vooral met hun fysiek sterke spelers een tegendoelpunt te maken. WSC blijft onrustig aan de bal. Het mooie combineren van de eerste helft zien we nog niet terug. De spelers moeten echt alle zeilen bijzetten om de aanvalsdrang van RCD te kunnen beteugelen. Een snelle uitbraak van RCB over links en zij scoren uit de voorzet om 11.29 uur de eerste tegengoal (2-1). WSC probeert beter in het spel te komen. De tegenstander probeert dit keer middels het loopvermogen van een speler een goal maken, maar gelukkig kan keeper Ot wederom redding brengen. Ondertussen is Fedde in veld gekomen voor doelpuntenmaker Yassir. WSC zet via middenvelder Musazghi een mooie aanval op. RCD krijgt een vrije trap, maar dit levert geen gevaar op. In de tegenaanval via Musazghi en Faas kan Evander bijna scoren. Er komt een nieuwe aanval via Korhan, maar hij komt net niet goed uit om tot scoren te komen. Bartu-Kaan wint een duel en daardoor kan WSC weer gaan aanvallen. In de 41e minuut (11.37 uur) wordt Faas gewisseld voor Kif. Kif is het broertje van Musazghi. Bij een aanval schiet Musazghi in de korte hoek, maar de keeper redt. RCD probeert na een aanval van WSC te counteren. RCD krijgt een corner en deze wordt weggewerkt door Evander en Hamza. Hierna volgt een vrije trap voor WSC na een overtreding op Hamza. Het spel golft op en neer en RCD krijgt een vrije trap, dit schot wordt gelukkig door keeper Ot gekeerd. José voert een tactische wissel door. Fedde gaat naar de verdediging en Sepp gaat naar de spitspositie om meer doelpunten af te dwingen. Tussendoor zijn er enkele blessuregevallen bij RCD. WSC wordt naarmate de wedstrijd vordert steeds beter en bij een mooie aanval via Kif, krijgt WSC een vrije trap. Deze vrije trap wordt door Hamza mooi binnen geschoten (3-1). RCD blijft gevaarlijk tijdens counters, maar WSC wordt overduidelijk de bovenliggende partij. José stimuleert zijn aanvallers om diep te gaan. WSC komt er een aantal keren heel gevaarlijk uit, zoals een mooie aanval via Jesse, Jan en Kif. Zijn voorzet valt net niet goed. Meteen daarna een snelle uitbraak van RCD, maar Evander loopt de sterke aanvaller compleet van de bal af. De spelers Korhan, Musazghi, Sepp, Jan en Kif beginnen elkaar steeds beter te vinden en dat sticht veel gevaar voor het doel. Bij een aanval sleept Musazghi er een corner uit. Jesse neemt de corner, maar het schot van Musazghi in de korte hoek wordt gehouden door de keeper. RCD blijft ondanks de achterstand gewoon aanvallen. WSC gaat via Bartu-Kaan weer in de aanval. Musazghi zet een aanval op via Sepp en Jan schiet op de goal. In de rebound scoort Kif de 4-1 (11.55 uur). Ook op het einde van de wedstrijd gaat WSC onverminderd door met aanvallen. Bij een mooie aanval via Musazghi raakt Kif de bal verkeerd en daarom blijft het bij 4-1. Weer een mooie aanval via Fedde, Jesse en Jan. Een mooie voorzet van Kif wordt op de goal geschoten door Sepp. De keeper van RCD pakt de bal. RCD had voor deze wedstrijd slechts 11 tegengoals geïncasseerd. Jesse pakt de bal af en Korhan geeft een mooie pass op Kif. Musazghi past naar Jan, maar het is buitenspel. Meteen daarna fluit de scheidsrechter om 11.59 uur voor het einde van de wedstrijd. Er is verwarring op de bank en bij het publiek, omdat het scorebord 58 minuten speeltijd aangeeft. Dit blijkt echter niet juist, want er is ruim 32 minuten gespeeld in de tweede helft. WSC heeft SV Capelle helaas niet kunnen passeren op de ranglijst, maar met de promotie naar 2e Divisie hebben de spelers en de staf met José, Erhan, Selim en Jan Hamers (senior) het voortreffelijk gedaan. Chapeau!

Player of the Match: Iedereen