WSC JO19-1 geeft de overwinning weg na 1-3 voorsprong !!!

Drieterskuil 6 A
5688GC
OIRSCHOT
tel. 0499-550951

Vandaag werd er gestart met een aangepaste opstelling omdat er 3 jongens geschorst waren en 1 speler niet fit genoeg was om te mogen starten. Tevens was het de vraag of dat er 2 spelers wel op tijd zouden zijn in verband met het afleggen van hun Cambridge examen. Trainer Senad gaf aan tijdens de wedstrijdbespreking vooraf wat het belang was van deze wedstrijd. Bij winst zou je je handhaven in de 4e divisie.

De wedstrijd begon een kwartier later omdat de voorgaande wedstrijd uitliep op het hoofdveld. Dit na overleg tussen de 2 trainers en de scheidsrechter zodat er een goede warming-up kon plaatsvinden.

In het begin ging de wedstrijd gelijk op en van beide zijden werd er aftastend gevoetbald. Mees kreeg al snel daarna een aantal mogelijkheden maar werd daarbij ook onterecht afgevlagd door de grensrechter van Oirschot Vooruit. De scheidsrechter had in de gaten, na 4x onterecht vlaggen, dat een gesprekje noodzakelijk was om de grensrechter de spelregels uit te leggen. In de 20e minuut werd WSC voor de eerste keer gevaarlijk in het strafschopgebied van Oirschot Vooruit. Mozes had een goede actie aan de rechterkant, speelde Kas in die aan de zijkant was opgekomen, echter zijn strakke bal over de grond kwam niet bij een WSC speler terecht.
Omdat de temperaturen aan de hoge kant waren werd er in de 22e minuut door de scheidsrechter een drinkpauze ingelast. Na deze pauze werd er meer aanvallend voetbal gespeeld door WSC, echter op de cruciale momenten voor de goal van de tegenstander was er geen controle over de bal of werd deze te ver van zich afgespeeld waardoor Oirschot Vooruit kon onderscheppen. Uiteindelijk was het Owen in de 34e minuut, die een sterke 1e helft speelde, die door een schot vanaf 20 meter in de bovenhoek de 0-1 maakte. Kort daarna was het een speler van Oirschot Vooruit die een opgelegde kans om zeep hielp doordat hij de bal op het hobbelige grasveld totaal verkeerd raakte. De andere kansjes die Oirschot Vooruit kregen werden vakkundig door Tim verwerkt.

In de 1e minuut van de tweede helft was het Oirschot Vooruit dat direct gevaarlijk was met een bal tegen de lat. WSC was gewaarschuwd, echter 5 minuten later was het dan wel raak, 1-1 na een twijfeling in de verdediging wie zou ingrijpen. Kort daarna was het Mees die na een knappe actie aan de linkerflank zijn directe tegenstander er uitliep en beheerst de 1-2 maakte. WSC zette de druk er nu goed op. Een uittrap van Tim bereikte wederom Mees die Wouter aanspeelde na goed diep te zijn gegaan. Zijn voorzet kwam echter net achter Mozes terecht in het doelgebied. In de 55e minuut was het dan wel raak, een schot van Stan werd door de keeper van Oirschot Vooruit niet goed verwerkt en Mozes had de bal voor het intikken 1-3. Daarna volgde er uitgelezen kansen voor WSC om te scoren en de wedstrijd op slot te gooien. Er werd helaas te slordig en nonchalant omgegaan met de mogelijkheden. In de 63e minuut was er een dubbele wissel aan WSC zijde, Tamer en Thijn kwamen erin voor Stan en Mozes. Nadat WSC wederom een grote kans om zeep hielp was daar een counter van Oirschot Vooruit wat resulteerde in de 2-3.
Een korte drinkpauze werd er ook in de 2e helft gehouden. In de 76e minuut was het Finn die van dichtbij de bal in het zijnet schoot nadat Thijn een goede steekpass gaf. Kort daarna was het Oirschot Vooruit dat op gelijke hoogte kwam 3-3. Dit gebeurde omdat WSC achteruit liep in plaats van druk te zetten op de tegenstander in balbezit. In de 80e minuut werd Wouter gewisseld voor Thomas van Tiggelen, speler van de JO17-1. Oirschot Vooruit voetbalde met meer inzet en passie en kreeg alle tijd voor een goede voorzet waardoor ze de 4-3 konden maken en de wedstrijd wonnen.

Het is aan WSC JO19-1 om volgende week thuis tegen VV Trinitas de punten te pakken !!!

Ps: Minir Belja, wederom bedankt voor het vlaggen.