Enerverend 3-3 gelijkspel van JO19-1 tegen koploper Berghem Sport

Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

Saai is het zeker niet dit seizoen met de JO19-1. Nagenoeg iedere wedstrijd is vol met spanning, beleving en sensationele momenten. Ook zaterdag was het niet anders tegen koploper Berghem Sport. Na een 3-1 voorsprong met rust moet het team na 2 discutabele rode kaarten met 9 man uiteindelijk genoegen nemen een gelijkspel.

De wedstrijd kwam tegen de gewoonte in wat langzaam op gang en het duurde tot de 20e minuut voordat het spel op de wagen kwam. In eerste instantie met een krachtig afstandsschot van Suheeyb van Daalen, dat de keeper ternauwernood wist te pareren. Maar ook Berghem Sport liet zich nadrukkelijk zien. Verdediger Sjors van Bladel wist op het laatste moment nog een zeker lijkend doelpunt van Berghem Sport te blokkeren, maar in de 28e minuut was slecht uitverdedigen er debet aan dat Berghem Sport de openingstreffer kon maken. 0-1. Geen paniek, want de JO19-1 heeft al meerdere malen bewezen in staat te zijn terug te komen van een achterstand. WSC bleef dan ook de aanval zoeken. Ietwat opportunistisch soms en ook veelal wat slordig maar met de juiste intenties. In de 37e minuut was het Kas Muijs die een voorzet hard inbracht, of was het een mislukt schot, welke door Mees Pruijmboom ingetikt kon worden. 1-1. En een paar minuten later was het dezelfde Mees Pruijmboom die fraai langs een aantal verdedigers soleerde en beheerst wist af te ronden. 2-1. En alsof dat nog niet genoeg was, wist Jop Daems vlak voor rust weer eens een vrije trap fraai over de muur heen te krullen. 3-1. Een mooie revanche op een vuile overtreding van achteren op Jop Daems die slechts met een gele kaart werd bestraft. Een sensatie leek in de maak.

Na rust ging WSC door met het aanvallende spel. Bal op de paal van Finn Wachtels van den Berg na een ingenieus hakje van Stan van Tiggelen en een afgekeurd doelpunt van Finn Wachtels van den Berg wegens buitenspel na een fraaie aanval over verschillende schijven. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor WSC en het wachten was op de 4-1. Tot de 60e minuut, toen onverwacht Dylano Blok rood kreeg vanwege een vermeende overtreding van achteren. Inderdaad, een vergelijkbare overtreding als vlak voor rust toen de speler van Berghem Sport slechts een gele kaart kreeg. De vlam sloeg in de pan, en WSC raakte geïrriteerd. De mannen waren even het spoor bijster. Toch, met 10 man wist WSC zich staande te houden en er af en toe uit te komen. Met alle risico’s van dien, want in de 65e minuut kreeg WSC de deksel op de neus toen het te veel man voor de bal had en te veel ruimte vrijgaf voor een snelle tegenaanval van Berghem Sport waar keper Tim Verhoofstad geen antwoord op had. 3-2. Het was nu alle hens aan dek en met name Stan van Tiggelen wist zich te onderscheiden door op soms onnavolgbare wijze de ballen weg te werken. In de 77e minuut kreeg Job Daems, net terug van 4 wedstrijden schorsing zijn 2e gele kaart, in de eerste helft wegens het wegtrappen van de bal en de 2e was ogenschijnlijk vanwege een te harde tackle. Ietwat onduidelijk allemaal maar feit was dat WSC met 9 man de laatste 20 minuten moest zien door te komen. En ondanks keihard werken bezweek WSC uiteindelijk onder druk na een geplaatst afstandsschot waar keeper Tim Verhoofstad niet meer bij kon. 3-3.

Een resultaat waar vooraf voor getekend zou zijn maar dat nu door beslissingen van de scheidsrechter tot stand is gekomen we en waar WSC aardig tekort mee is gedaan. Desalniettemin, beslissingen van de scheidsrechter kun je niet beïnvloeden. Die moet je, zoals coach Senad Hadzic ook veelvuldig uitte vanaf de zijlijn, accepteren. Focus op wat je wel kan beïnvloeden, namelijk je eigen spel, en niet op wat je niet kan beïnvloeden. Reageer niet met tegenspraak maar reageer met voetballen. En na de wedstrijd verhaal gaan halen, heeft al helemaal geen zin en leverde in dit geval zelfs een totaal onnodige gele kaart op. Al met al, een goede leerervaring voor de mannen, alsook een enerverende middag voor de toeschouwers.