2 - 0

Bergeijk MO11-1

1e klasse 1

14 oktober 2017 9:30

.Eerst de gebruikelijk lol in de kleedkamer, maar als de coaches hun serieuze pet opzetten weten de meiden als vanzelf hoe laat het is.... speelkwartier is voorbij! Geconcentreerd zuigen de meiden de opstelling en instructies in zich op en gezonde wedstrijdspanning is van sommige gezichten af te lezen.

De dames gaven zich meteen volledig in de wedstrijd. Ze werkten keihard en zetten meteen druk. De eerste minuten speelden we dan ook voornamelijk op de helft van Bergeijk. Toch lukte het niet om de bal tussen de palen te drukken. Kleine kansjes werden naast of over geschoten. Wederom waren de meiden in de beginfase dicht bij een kopdoelpunt uit een corner! Hij hangt in de lucht om te vallen, maar ook vandaag nog even geen friet. Omdat de meiden meteen volle bak inzet gaven kwam de man met de hamer al vroeg in de 1e helft voorbij. WSC raakte vermoeid en verloor scherpte. De vechterslust leek verdwenen en het is een wonder (dat wonder heette vandaag Nina-keepster-van-Uffelen) dat Bergeijk niet langszij kwam.

1-0 rust, maar toch waren de drie punten nog lang niet in zicht! De meiden moesten wakker geschud worden en konden rekening op een strenge, doch gerechtvaardigde preek van de coaches. Die verlangden van de meiden dat ze de tweede helft de vermoeidheid zouden vergeten en dat ze de middag maar moesten gebruiken om een uiltje te knappen. Dit leek aan te komen bij de dames. We konden herpakken en speelden een mooie, spannende en gelijkwaardige tweede helft.
Nog steeds waren we lang niet zeker van de drie punten!! Pas in de 47e minuut kregen we met de 2-0 een beetje lucht. Het was een doelpunt uit het boekje. De bal werd achterin onderschept, naar de flank gebracht, waar hij werd opgepikt door een middenvelder. Deze prikte hem door naar de hoek, waar de rechtsbuiten hem op maat voorgaf en door onze spits ingetikt werd. Dit doelpunt werd niet door 1 meisje gemaakt, maar was het resultaat uit de inzet van het halve team! In de laatste minuten van de wedstrijd waren er over en weer nog wat kansjes, maar geen werd nog verzilverd.

Eindstand: 2-0 We hebben weer kunnen genieten van een mooie en spannende pot voetbal!

De bekerwedstrijd van volgende week is ivm afwezigheid van een groot deel van het team in de herfstvakantie verzet naar maandag 23 oktober 18.30 uur!