Gelijkwaardig MO11-1 trekt aan kortste einde

WSC MO11-1

1e klasse 1

28 oktober 2017 9:00

OJC Rosmalen is al sinds we gestart zijn met voetballen een gelijkwaardige club. Het is altijd spannend aan welke kant de punten vallen. De ene keer bij ons, de andere keer gaan ze mee naar Rosmalen en soms delen we de punten. We konden vandaag dus ook weer rekenen op een pittige en spannende pot voetbal.

Helaas vergeet WSC in de beginfase haar stempel te drukken op de wedstrijd. Passes waren onvoldoende tot matig en misten snelheid, mede door het lange gras. In de eerste tien minuten had het al minstens 0-2 moeten worden maar het mocht helaas niet zo zijn.

Na ruim tien minuten lukte het dan toch om te scoren! 0-1 voor! Lang konden we helaas niet genieten van deze voorsprong want al snel viel de gelijkmaker. WSC kwam na deze gelijkmaker niet meer op voorsprong. We hobbelden achter de feiten aan maar konden de stand tot 5-4 (tien minuten voor tijd) aardig bijbenen. Fingers crossed voor de gelijkmaker! Deze viel helaas niet. In plaats daarvan speelde de spits van Rosmalen onze verdediging uit en legde de bal met een mooi uithaal over onze keepster heen. 6-4 einduitslag.

Desondanks was het een interessante en gelijkwaardige pot. Ook nu weer kregen we dikke complimenten van de tegenpartij over ons samenspel en ons mooie voetbal. En ook dat is wat waard!
Desondanks mag gezegd worden dat we deze pot niet af hadden hoeven geven vandaag. Soms hangt het er een beetje vanaf hoe de (WSC)petten van de meiden staan. We misten vandaag een tikkie doorzettingsvermogen, ballen die we verloren werden niet sterk teruggehaald, spitsen van de tegenpartij kregen soms net teveel ruimte van verdedigers, en voorin werd niet voldoende secuur afgemaakt. Dingen die normaal gesproken niet eens zo erg veel opvallen, maar ons in dit soort potjes helaas toch de das om doen. Al met al een mooie les voor de komende wedstrijden. We zakken met deze nederlaag naar een gedeelde 4 plaats (op doelsaldo staan we 5e) maar we blijven optimistisch en mikken op een derde plaats aan het einde van het seizoen.

De telefoonnummers zijn in elk geval uitgewisseld met de coaches van OJC, want we willen ons graag revancheren in bijvoorbeeld een vriendschappelijk duel.

Volgende week een vrije dag, maar we gaan proberen toch iets te regelen.