Nivo Sparta opnieuw te sterk in de beker voor WSC 1

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 15

Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

WSC heeft vandaag de eerste bekerwedstrijd met 1-3 verloren van eersteklasser Nivo Sparta. Net als vorig jaar was de ploeg uit Zaltbommel over de sterkste ploeg en ging het terecht met 3 punten huiswaarts. WSC zal nu volgende week tegen GJS en de week erop thuis tegen eersteklasser Sarto beide wedstrijden moeten winnen om nog door te gaan in de beker.

Ondanks dat Nivo sterker was in de beginfase van de wedstrijd, was het eerste echte wapenfeit van de waalwijkers. Aanvoerder van vandaag Max kreeg in de middencirkel een bal voor zijn voeten en zag de keeper voor zijn doel staan. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal schitterend buitebn bereik van de keeper. Helaas voor WSC belandde deze pal op de paal. Nivo bleef sterker al kon het ook niet echt veel kansen creëren. Rond het half uur, moets Bram tot tweemaal toe handelend optreden. Twee goede reddingen zorgde ervoor dat WSC nog altijd niet werd gepasseerd. In de 32e minuut was het dan toch raak voor de bezoekers. Een solo werd door Maarten (volgens de scheidsrechter van vandaag) onreglementair gestopt in het strafschopgebied en de aanvoerder van Nivo Sparta mocht van 11 meter aanleggen voor de 0-1, wat hen ook lukte. Een op dat moment terechte voorsprong ondanks dat WSC niet al te veel kansen weggaf tot dat moment en in de rest van de eerste helft.

In de rust bracht trainer Verzijl 3 verse krachten ook omdat de beker onderdeel is van de voorbereiding en de belasting en speeltijd goed worden bijgehouden. Pepijn, Bram en Roel vervingen Pjotr, Mickey en Joris. Vlak na rust had WSC een goede fase waarin het een minuut of 20 het betere van het spel had en er een aantal keer heel gevaarlijk uit kwam. Mounir kreeg de beste kansen voor de gelijkmaker maar helaas werd 1 inzet gestopt door de keeper en een ander ging net naast. En zoals zo vaak viel hij toen aan de andere kant. Extra zuur was het feit dat de speler die scoorde in buitenspelpositie stond maar de scheidsrechter Mehmet liet staan en zelf besloot het doelpunt toch te tellen. Toen 5 minuten later ook nog de 0-3 viel, leek de wedstrijd gespeeld. WSC bleef toch proberen iest te doen en dat is te bewonderen in deze jonge ploeg. Bij de 0-2 trof Stijn in een één op één met de keeper van Nivo nog de paal. In de slotminuut wist invaller Niek toch nog het verdiende doelpunt voor WSC te maken. Hij stoomde door aan de linkerkant op wilskracht en schoot de bal door de handen van de keeper. Hiermee werd de eindstand bepaald op 1-3.

Ondanks dat het een verlies is net als een jaar geleden (toen 1-4) is te zien dat de ploeg gegroeid is. Nivo Sparta heeft een nog sterkere ploeg als vorig jaar maar WSC wist in een aantal fases goed mee te voetballen en vooral belangrijk, meer kansen te creëren. Wel moet de ploeg gaan leren deze kansen te benutten om het de tegenstander ook lastiger te maken.

Volgende week reist WSC af naar Gorinchem om tegen zaterdag tweedeklasser GJS te proberen een resultaat te boeken. GJS wist op bezoek bij zondageersteklasser Sarto vandaag te winnen, dus het zal ook in Gorinchem alles behalve een makkelijke opgave worden.