Engelerpark 10
5221AM
'S-HERTOGENBOSCH
tel. 073-6312219

WSC 1 heeft vandaag met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Engelen en daarmee ook de tweede week van de voorbereiding goed afgesloten. In de eerste helft keek de ploeg van Peter Verzijl nog tegen een 2-0 achterstand aan, maar in een goede tweede helft werd er nog een terecht gelijkspel uit het vuur gesleept. Na rust werd er weinig meer weggegeven en bleven een aantal kansen helaas nog onbenut.

FC Engelen heeft afgelopen seizoen pas in de laatste weken van het seizoen het kampioenschap in de derde klasse verspeeld waar Trinitas en Gilze uit deze poule wel wisten te promoveren en komend seizoen bij WSC in de tweede klasse uit gaan komen. Bij WSC komen steeds meer spelers terug van vakantie waardoor de selectie steeds meer vorm begint te krijgen. Helaas nog net niet genoeg spelers om twee wedstrijden te spelen waardoor de wedstrijd FC Engelen 2 tegen WSC 2 van de agenda was gehaald. Wel werd er in de ochtend door een aantal terugkomers goed getraind onder leiding van Norbert Rebsch. 15 spelers en 2 keepers zouden vandaag allemaal 60 minuten hun opwachting maken op het mooie complex en gloednieuwe kunstgrasveld  van FC Engelen.

In de eerste minuut werd de paal geraakt door WSC. De teruggekeerde Mickey van Boxtel zag goed dat de keeper van Engelen voor zijn doel stond en schoot van 40 de bal over hem heen op de kruising. Na 10 minuten wist Engelen echter de score te openen nadat WSC niet goed kreeg weggewerkt achterin. Een halve kopbal in de 5 meter was voldoende om Edgar te veschalken, waardoor WSC net als vorige week snel tegen een achterstand aan keek. WSC kwam moeilijk in het strafschopgebied van Engelen en de aanvallen stokte vaak voor het echt gevaarlijk werd. In de 38e minuut werd een blinde diepe bal van Engelen niet goed ingeschat waardoor de spits van Engelen ineens oog in oog met Edgar stond. Hij twijfelde geen moment en schoof de 2-0 binnen.

Na rust was er een ander en fris WSC te zien. Al na 1 minuut werden de intenties getoond en vond WSC de aansluiting. Een voorzet van Koen werd uitstekend door Tijn op de borst aangenomen en achter de uitkomende keeper getikt. 1-2 en op zoek naar meer.  7 minuten later was het weer raak. De van Desk overgekomen Isahak Farah werd opnieuw door Koen gevonden en schoof behendig de verdiende 2-2 binnen. WSC bleef drukken en wist een aantal kansen te creeren na goede balveroveringen op de helft van Engelen. De thuisploeg wist niet echt gevaarlijk meer te worden alhoewel de beste kans van de tweede helft wel voor hun was. Door een steekbal kwam de Engelen spits 1 op 1 met de ingevallen Bram. Bram kwam echter uitstekend uit en behoedde WSC voor een nieuwe achterstand.

Opstelling eerste 30 minuten: Edgar, Bas, Sjors, Pieter, Stan, Bram, Koen, Dylano, Mounir, Mickey, Isahak
Opstelling tweede 30 minuten: Edgar, Bas, Pieter, Niek, Samir, Job, Bram, Max, Koen, Tijn, Isahak
Opstelling derde 30 minuten: Bram, Samir, Sjors, Niek, Stan, Job, Max, Mickey, Dylano, Tijn, Mounir

Het volgende wedstrijdmoment voor WSC is de waalwijk cup. In een iets veranderde opzet zal WSC aantreden tegen alle 6 de tegenstanders uit Waalwijk en omstreden in wedstrijdjes van 20 minuten. Op vrijdag zijn dit 4 wedstrijdjes en op zaterdag nog eens 2 plus de kruisfinales. Voor het programma en wedsgtrijddetails, kan de volgende link gevolgd worden: https://www.wscwaalwijk.nl/1/727/voorbereiding-seizoen-selectie-waalwijk-cup/
We hopen het komende weekend weer veel WSC'ers langs de lijn te zien bij SV Capelle om onze mannen aan te moedigen.