WSC JO15-2 start het seizoen met de eerste bekerwedstrijd

2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 15

Ridderstraat 98
5126BH
GILZE
tel. 0161-451993

Onze jongens komen goed voorbereid en vol goede moed het veld op.  Gelukkig regent het niet. Roel keept de hele wedstrijd. Ot is geblesseerd, bij de warming-up kreeg hij last van zijn bovenbeen. Wes, Fabian, Stijn en Luca starten op de bank.

Om kwart voor twaalf het startsein, de wedstrijd is begonnen.

De eerste aanvallen zijn voor Gilze.  Al snel komen ze door de verdediging heen en na 3 minuten scoort Gilze het eerste doelpunt. Niet lang daarna gaat de bal weer langs onze keeper en wordt het 2-0. Gilze is sterk aan de wedstrijd begonnen en binnen tien minuten staat het 3-0.

WSC geeft niet op, proberen goed voetbal te laten zien, maar ze komen nauwelijks op de helft van de tegenpartij. En als ze over de middellijn komen, wordt de bal door Gilze teruggespeeld naar onze kant.  Het vierde doelpunt voor Gilze is een feit.

11.58 aanval WSC, komen voor het eerst in het strafschot gebied van Gilze, maar het schot op doel wordt gemist. Ook Gilze mist een aantal kansen. Roel houdt een aantal ballen goed tegen. Hij heeft het druk gehad de eerste 15 minuten.

De supporters langs de kant geven goede aanwijzingen en moedigen de jongens goed aan. Luca en Tess worden gewisseld door Fabian en Stijn.

Aan het eind van de eerste helft gaat het regenen. Ondanks dat merk je dat WSC beter in de wedstrijd komt, ze zijn steeds meer te vinden op de helft van de tegenpartij. Ze breken vaker door, maar ze komen niet goed door de verdediging van Gilze heen. Een paar schoten op doel, maar die gaan naast. De laatste kans in de eerste helft was voor Glize, maar ook zij missen.

De ruststand is 4-0 achterstand. De jongens lopen wat beteuterd het veld af.

Aan het begin van de tweede helft komt de zon door. Vanaf de kant krijgen de jongens een paar bemoedigende woorden toegesproken.

WSC laat sterker spel zien. Ze zijn vaker aan de kant van Gilze dan andersom. Na een paar minuten hebben ze al een paar kansen. Ook krijgen ze de eerste corner in deze wedstrijd en de tweede volgt snel daarna. Na wat gepingel in het strafschopgebied wordt de bal hard weggetrapt over de middellijn. Als snel volgt een schot op doel, maar Roel pakt hem, schiet daarna de bal weg en WSC heeft een goede aanval. Fabian scoort met een fantastisch mooi doelpunt (hoog in de rechterhoek) de 4-1. Felicitaties in het veld, gejuich vanaf de tribune. Helaas na een paar minuten volgt weer een tegendoelpunt. Langs de kant wordt warm gelopen door Yassir en Giel

Van beide kanten nog wat kansen, maar er wordt er geen meer verzilverd. WSC is deze helft beter gaan samenspelen en een aantal keer spannend voor het doel van Gilze, maar een doelpunt van onze kant zit er niet meer in.

De laatste kans is voor de jongens van Gilze, maar deze werd gelukkig naast geschoten. Na het eindsignaal staat het score bord op 5-1. In de tweede helft zat meer pit en hebben ze meer weerstand geboden.

Onze jongens hebben zeker een betere wedstrijd gespeeld dan vorige week.