WSC 1 verzekert zich in en tegen Helvoirt van een langer verblijf in de tweede klasse!

Sportlaan 1 A
5268HS
HELVOIRT
tel. 0411-642323

WSC 1 heeft zich op de slotdag van de tweede klasse D veilig gespeeld door met 2-5 te winnen in en van Helvoirt en spelen volgend jaar opnieuw in de tweede klasse, maar dan op de zaterdag. De Waalwijkers zijn geëindigd op de 8e plek waar Rijen, Trinitas en Oosterhout zich op gaan maken voor nacompetitie om degradatie te voorkomen en Real Lunet en Helvoirt rechtstreeks degraderen naar de derde klasse. Door het puntverlies van de laatste weken hing voor WSC alles af van het resultaat vandaag tegen Helvoirt en dat terwijl het uiteindelijke gat met de vierde plek nog altijd maar 4 punten betreft. Emplina was al een tijdje kampioen en TSC, Gilze en Uno Animo gaan in de nacompetitie proberen te promoveren naar de eerste klasse.

Alle wedstrijden begonnen deze laatste speelronde om 14:30u. 4 ploegen konden nog op de hatelijke 9e plaats terecht komen. Dit waren Rijen, WSC, SVSSS en CHC. Ook 4 ploegen waren nog in de race voor de 4e plek die recht geeft op nacompetitie voor promotie. Gek genoeg en om maar aan te geven hoe dicht alles bij elkaar staat, waren dat opnieuw SVSSS, CHC maar ook Hilvaria en Uno Animo.

De groep had er een fantastische trainingsweek op zitten en iedereen was zich volledig bewust van het belang van de komende wedstrijd. WSC stond op een gelijk aantal punten als Rijen (30 punten) maar had een beter doelsaldo van +2 t.o.v. die ploeg. Ook had WSC meer gescoord dus Rijen zou bij winst van beide ploegen met meer dan 3 doelpunten verschil moeten winnen om de Waalwijkers in te halen op de ranglijst. Jos Steur (vader Jeroen) was speciaal naar Rijen afgereisd om voor ons de stand van zaken door te geven daar, zodat WSC kon reageren op de situatie daar, waarvoor speciale dank. Voor de wedstrijd werd er in Helvoirt afscheid genomen van een tweetal spelers en de trainer en bij aanvang van de wedstrijd werd meteen duidelijk dat Helvoirt erop gebrand was een goed resultaat neer te zetten ter ere van deze mensen en om waardig afscheid te nemen van 10 achtereenvolgende seizoenen in de tweede klasse. Waar WSC graag de hoge druk wilde hanteren, was het juist Helvoirt die er heel kort en fel op zat en het WSC meteen al lastig maakte. Het was ook Helvoirt dat de eerste kansen kreeg. Eerst kon Yorick Hulsman in zijn laatste wedstrijd voor WSC de bal van de lijn koppen. Uit de corner die volgde belandde de bal op de lat. WSC was al wel twee keer in de 16 gekomen bij Helvoirt maar in beide gevallen was de bezetting net niet goed waardoor er niet afgewerkt kon worden of niet goed genoeg. In de 23e minuut was het dan toch raak voor WSC. Aanvoerder Stijn van der Put verlengde de bal in het strafschopgebied en routinier Mounir Maamar stond klaar om te scoren in zijn 251e wedstrijd voor de oranje-zwarten. 0-1 en WSC leek goed op weg. In de fase na het doelpunt kreeg WSC iets meer grip op Helvoirt maar er was wel een schitterende redding nodig van Luuk van Beerendonk om de bal uit de kruising te tikken. Diezelfde Luuk ging vlak voor rust in de fout toen hij tot tweemaal toe probeerde om een Helvoirt speler uit kappen. De eerste keer lukte wel maar bij de tweede keer plukte Rico de Laat de bal van zijn voet en werd de teruggelegde bal dankbaar afgewerkt. WSC kon weer van voor af aan beginnen. Ondertussen was het ook in Rijen gelijk tegen Hilvaria. Nog voor rust had WSC de kans om opnieuw op voorsprong te komen, maar de inzet van Pepijn Vrinten die alleen op het doel afging werd gekeerd door Jannes Verhulst.

Na rust kwam WSC fantastisch uit de startblokken en hield Helvoirt met hoge druk vast op de eigen helft. In het kwartier na rust was het uitblinker Pepijn die aan de rechterkant tot driemaal toe een goede voorzet gaf die een doelpunt inleidde. Zijn eerste voorzet in de 46e minuut ging rakelings voorbij aan Pjotr ten Berge, maar was zo hard dat hij via het scheenbeen van een Helvoirt speler achter de net in het veld gekomen reservedoelman verdween. 1-2 en een nieuwe voorsprong voor WSC. Pepijn bleef een plaag voor de Linksachter van Helvoirt en WSC kreeg nog wat mogelijkheden. In de 57e minuut was het Mounir die de assist van Pepijn op waarde schatte en met zijn tweede van de middag WSC op een riantere 1-3 voorsprong zette. Nog geen 5 minuten was het opnieuw Mounir die zijn  hattrick volbracht. De voorzet van Pepijn kon niet goed worden verwerkt door Helvoirt en Mounir was er als de kippen bij om WSC op een 1-4 voorsprong te zetten. Ondanks deze score bleef Helvoirt zoeken naar een resultaat en het was dan ook dat ze in de 80e minuut weer dichterbij kwamen. De bal werd niet goed weggewerkt en Rico de Laat werd oog in oog met Luuk gezet en scoorde de 2-4. Helvoirt bleef zoeken naar de aansluiter en WSC speelde in deze fase goed de wedstrijd uit. Dit is een groot compliment waard zeker omdat er maar liefst 4 O19 spelers binnen de lijnen stonden in de eindfase van de wedstrijd. Suheeyb van Daalen was in de rust al gekomen voor Joris Schoondermark en speelde een prima pot. Finn Wachtels van den Berg en Owen Keller kregen respectievelijk 20 en 10 minuten speeltijd en Mees Pruijmboom kwam in de absolute slotfase om nog wat tijd te winnen bij de wissel. Mees wilde echter toch van zichzelf doen spreken want op aangeven van Finn schoot hij schitterend onderkant lat de bevrijdende 2-5 binnen. Al die tijd is de tussenstand bij Rijen in de gaten gehouden en ondanks dat Rijen wel thuis zijn vijfde overwinning op een rij wist te boeken door Hilvaria met 2-1 te verslaan, behield WSC het voordeel van het doelsaldo wat vandaag zelfs nog iets verder werd uitgebouwd.

Na de wedstrijd werd er een terecht feestje gevierd in Helvoirt en in het zonnetje met DJ en Desperados. Veel spelers van WSC 1 en 2 waren aanwezig. De 5 tegen 5 at-wedstrijd Helvoirt - WSC werd wel door de thuisploeg gewonnen, maar naar verluid hebben een aantal WSC'ers wel weten te score in café de Keizer. Ook fantastisch dat er zoveel WSC’ers langs de lijn te zien waren en dat WSC 2 na het behalen van de periode naar Helvoirt was gekomen om WSC 1 aan te moedigen. Voor WSC 1 zit het seizoen erop maar WSC 2 mag na een schitterende 4e plek nog gaan strijden voor een promotie naar de reserve hoofdklasse. Eerste horde is Zwaluw VFC komende zondag 4 juni in Vught om 11:00u en natuurlijk hopen we ook daar op veel mensen langs de lijn.