WSC 1 geeft tot tweemaal toe een voorsprong van 2 doelpunten weg!

Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

WSC 1 heeft tegen SVSSS in extremis met 3-3 gelijk gespeeld. In de eerste wedstrijd van het seizoen wisten de Waalwijkers nog met 2-3 bij de ploeg uit Udenhout te winnen maar in de return in Waalwijk viel de gelijkmaker in de extra tijd van de wedstrijd. Tot twee maal toe wist WSC een marge van 2 te verkrijgen maar de bezoekers wisten die dus onschadelijk te maken.

In de 26e minuut was het Stijn van der Put die de score opende. Een schot van Pjotr ten Berge kon niet worden gepakt door de Udenhoutse keeper. Stijn was er als de kippen bij en zette de 1-0 op het bord. In de fase hierna kreeg SVSSS een aantal kansen op de gelijkmaker maar de lat, paal en diverse blokken stonden de gelijkmaker in de weg. Het was WSC die de score verdubbelde op slag van rust. Een goede voorzet van Pepijn Vrinten werd bij de tweede paal zeer vakkundig over de keeper gekopt door Yorick Hulsman die vandaag in de basis startte na zijn invalbeurt de week ervoor.

In de rust werd benadrukt dat het eerste kwartier belangrijk was omdat verwacht werd dat SVSSS zo snel mogelijk de aansluiter zou willen gaan maken. In de 52e minuut was het toch raak voor de bezoekers. Een harde vrije trap werd van heel ver gedragen door de wind en verdween achter luuk van Beerendonk. 1-2 en SVSSS bleef zoeken naar de gelijkmaker. 8 minuten later was het echter opnieuw Yorick Hulsman die de marge terugbracht naar 2. Een voorzet op maat van Pjotr ten Berge werd door Yorick vakkundig op de borst gecontroleerd en binnengeschoten. 3-1 in de 60e minuut en nu vasthouden. Ondanks het ogenschijnlijke overwicht van de bezoekers werden ze niet heel gevaarlijk buiten een vrije trap die de lat teisterde. In de 80e minuut kwam de aanvoerder van de ploeg uit Udenhout op de achterlijn in de 16 door en zijn voorzet werd vanaf dichtbij binnengeschoten. 3-2 en een hectische slotfase tot gevolg. Een opmerkelijke situatie in de 90e minuut luidde uiteindelijk indirect de 3-3 in. Stan van Tiggelen maakte een overtreding in de 16 op de aanvoerder en waar je een penalty zou verwachten, liet de schedisrechter van dienst doorspelen. Nog een speler liet zich vallen in een scrimmage en nog geen fluitsignaal. Toen WSC de bal eindelijk weg had, floot de scheidsrechter alsnog en wees naar de stip. Er zou obstructie van Luuk van Beerendonk zijn gezien. Stan van Tiggelen kreeg echter alsnog een rode kaart gepresenteerd voor zijn overtreding eerder in de aanval. De penalty die volgde werd vervolgens schitterend door Luuk van Beerendonk uit de hoek getikt en tot corner verwerkt. Het lot was WSC echter niet gunstig gezind, want de corner werd voorgeslingerd en waaide richting de tweede paal waar de 3-3 alsnog werd binnengekopt. Eerlijkheid gebied te zeggen dat SVSSS de gelijkmaker verdiende maar het is toch zuur op het moment dat deze zo laat in de wedstrijd valt. Na de wedstrijd vond de scheidsrechter het nodig om met nog wat kaarten te strooien voor commentaar waardoor WSC volgende week met wat schorsingen bij de koploper op bezoek gaat. Emplina heeft tot nu toe 11 van de 12 wedstrijden gewonnen en alleen WSC heeft deze ploeg in de tweede ronde thuis weten te verslaan.