Ridderstraat 98
5126BH
GILZE
tel. 0161-451993

WSC 1 heeft vandaag de eerste wedstrijd voor de competitie na de winterstop onterecht met 2-1 verloren in en bij Gilze. Zeker in de eerste helft speelde WSC een goede wedstrijd maar na 90 minuten stonden de waalwijkers toch met lege handen.

WSC begon goed aan de wedstrijd en hield de thuisploeg met hoge druk op eigen helft. Dit resulteerde dan ook in een paar opgelegde kansen maar telkens vond WSC de uitstekende doelman van Gilze op zijn weg. De beste kasn was voor Max Timmermans die door Mounir Maamar 1 op 1 met de keeper werd gezet, maar de laatste wist de inzet van Max te keren. Zoals zo vaak is het dan aan de andere kant raak. De eerste echte kans voor Gilze was meteen raak. In de blessuretijd van de eerste helft werd de spits in de 16 gevonden en die schoof de bal in de verre hoek achter Luuk van Beerendonk voor de 1-0.

In de tweede helft werd Yorick Hulsman gebracht voor Roel Mulders die tegen een ongelukkige gele kaart was opgelopen. Yorick is hiermee weer terug bij de club waar hij al 7 seizoenen heeft gespeeld na zijn winterse transfer vanaf KFC Poppel. De tweede helft was heel slordig van waalwijkse kant en Gilze kreeg de eerste grote kans op een doelpunt. Gelukkig ging de lob van de buitenspeler over het doel. Opnieuw kreeg WSC ook weer de kansen op de gelijkmaker maar telkens was het de sluitpost die de verdiende gelijkmaker voorkwam. In de 77e minuut werd de terugspeelbal slecht door Luuk van Beerendonk weggewerkt en helaas voor WSC luidde deze de 2-0 van Gilze in. Opnieuw was de spits erbij om de bal onder Luuk door te schuiven. Waar je zou verwachten dat de wedstrijd gespeeld was, was die allerminst het geval. WSC bleef zoeken naar de aansluiting en na een paar ongelooflijke grote kansen, kwam deze er ook in de 87e minuut. Het schot van Pjotr ten Berge spatte eerste nog uiteen op de paal, waarna Yorick alert klaarstond om de 2-1 binnen te tikken. In de resterende 3 officiele tijd en 5 blessuretijd bleef WSC knokken voor een gelijkspel en had hiervoor ook tot twee keer toe een hele goede kans op. De keeper tikte een goed schot van Pjotr onder de lat uit en Yorick wist de 100% kans in de absulte slotfase niet om te zetten in zijn tweede doelpunt.

Een onterechte nederlaag vandaag maar meer dan voldoende aanknopingspunten om mee verder te werken. Door de andere uitslagen in de tweede klasse D behoudt WSC de derde plek met 19 punten uit 11 wedstrijden. Emplina heeft vandaag de eerste periode behaald in deze klasse en staat met slechts één nederlaag (tegen WSC) uit 11 wedstrijden fier aan kop. Volgende week komt SVSSS op bezoek in Waalwijk. De ploeg uit Udenhout heeft vandaag gelijkgespeeld tegen vv Osterhout en zal er alles aan willen doen volgende week om met een overwinning een beetje onderin weg te komen.