Uranusstraat 1
5081TB
HILVARENBEEK
tel. 013-5052173

Een zwarte week in de geschiedenis van de club is afgesloten in Hilvarenbeek met een 3-2 verlies tegen Hilvaria. WSC nam tot tweemaal toe de leiding in de wedstrijd maar vezuimde verder uit te lopen toen het daar de kans voor had.

Na een indrukwekkende minuut stilte waarin de plotseling overleden secretaris Wilburt van den Oetelaar werd herdacht, begon WSC goed aan de wedstrijd. Na 3 minuten kreeg Roel Mulders al de kans om de bezoekers op voorsprong te zetten maar zijn inzet vanaf 5 meter ging hard naast. In de 13e minuut was het alsnog raak. Mickey van Boxtel trok de bal terug op Pepijn Vrinten die de bal goed in de hoek schoot. 10 minuten later was het raak aan de andere kant. De eerste kans voor Hilvaria was meteen de gelijkmaker. Na nog twee goede kansen om de voorsprong terug te pakken stond het vizier niet op scherp. In de 33e minuut was het alsnog raak. Een vrije trap van Max Timmermans vond het hoofd van Tijn van der Velden. Zijn kopbal werd nog gestopt door de keeper van Hilvaria maar op de tweede inzet van Tijn had hij geen antwoord. Vlak voor rust werd nog een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen, gemist.

In de tweede helft waren opnieuw de beste kansen voor de waalwijkers. Maar zoals zo vaak valt de bal dan aan de andere kant binnen. Onvoldoende adequaat uitverdedigen leidde de 2-2 in. De teruggetrokken bal viel in de 78e minuut voor de voeten van een inlopende speler die snoeihard binnenschoot. WSC ging op zoek naar de winst maar het drama was compleet toen in de 85e minuut een verkeerde terugspeelbal van Samir Mewar de 3-2 van de thuisploeg inluidde. WSC probeerde in de slotfase nog een gelijkmaker te forceren, maar kon niet echt gevaarlijk meer worden vanuit het opportunisme.

Donderdag krijgt WSC alweer een kans om zich te herpakken in een inhaalwedstrijd. Op de Akkerlaan komt Trinitas Oisterwijk op bezoek. De tegenstander van donderdag speelde vandaag met 2-2 gelijk tegen CHC en staat daarmee nu op 7 punten uit evenzoveel wedstrijden. Op zondag is er opnieuw een thuiswedstrijd. De kersverse nummer 2 en titelkandidaat TSC uit Oosterhout komt dan op bezoek.