WSC 1 komt niet verder dan gelijkspel tegen vv Oosterhout

Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

WSC 1 heeft vandaag met 1-1 gelijkgespeeld tegen vv Oosterhout. In het begin van het seizoen wist WSC nog met 1-4 te winnen in Oosterhout maar thuis wist WSC de winnende treffer niet te maken.

De wedstrijd was nog geen moniuut oud toen pepijn Vrinten na een schitterende aanval oog in oog met de Oosterhoutse doelman stond. Pepijn wist hem niet te passeren. Nog geen minuut later was het Oosterhout die de kans op de opening had. Eendiepe bal kwam bij de buitenspeler die de bal over Luuk van Beerendonk lobte maar gelukkig voor WSC kwam de bal op de lat. Het verdere verloop van de eerste helft was rommelig van de kant van de Waalwijkers maar tock waren het Yorick Hulsman, Stijn van der Put en Max Timmermans die goede kansen kregen om WSC om voorsprong te zetten. De inzet van Yorick ging over, die van Stijn werd op tijd geblokt en die van Max werd goed gepareerd door de keeper van Oosterhout. 0-0 bij rust.

Na rust was het spel van WSC beter en Oosterhout kwam nog maar beperkt in het strafschopgebied van WSC. Bij één van die spaarzame momenten in de 50e minuut was het wel raak voor de bezoekers. De kersverse invaller mocht ver doorlopen en de bal met rechts langs Luuk schuiven. 0-1 en een resultaat leek nog verder weg. Gelukkig trok aanvoerder Stijn van der Put in de 54e minuut de stand alweer gelijk. Een schitterende kapbeweging en een bekeken schot betekende de dikverdiende 1-1. In de fase hierna kreeg WSC veel kansen om de overwinning binnen te hengelen. Het vizier stond echter niet op scherp en een vijftal goede kansen werden niet benut waardoor het gevoel vooral overheerst dat er vandaag 2 punten zijn verloren.

Volgende week reist WSC af naar Vught om te spelen tegen Real Lunet. Eerder die seizoen wist WSC met 1-0 thuis te winnen, maar toen mistte de bezoekers nog wel een strafschop in de eindfase van de wedstrijd. Real Lunet incasseert de laatste tijd weinig tegendoelpunten en knokt om van de laatste plaats af te komen.