WSC JO19-1 vertrekt met 2 punten te weinig uit Tilburg

2 - 2

Onder 19, JO19-1, 4e divisie C

2 december 2017 14:30

J. Tilborghs

Godsamme, als ik de afgelopen wedstrijden zo eens terug kijk, naar de fysieke ongemakken van het team en dan naar de behaalde resultaten! 3 Gelijke spelen, tegen Rijen, Sarto én VOAB, 3 x onnodig. 6 Verliespunten die ons anders op de 4e plaats hadden gezet. Maar ja, “achteraf is mooi wonen” zeggen ze altijd. De wedstrijd van vandaag leek WSC weer enigszins compleet te kunnen ingaan. Immers waren Philippe, Rafael én Sam zover hersteld om er vol voor te gaan en de schorsing van Belmin zat erop. Echter voor vandaag was Maarten ziek (wel aanwezig op de bank) en was Philippe nog in Maastricht voor een examen. Ook bleek Koen zich niet lekker te voelen, hij zou echter nog wel starten.

Om 14.30 uur was de aftrap op een guur en grijs veld bij ’t Zand, de trotse koploper met slechts 1 gelijkspel en nul nederlagen. Een goede tegenstander om weer wedstrijdritme op te doen…..NOT!
’t Zand met in de gelederen Mickey van Boxtel, vorig jaar nog de goaltjes makend voor WSC. Khalid waarschuwde de spelers nog vooraf voor het fysieke spel van ’t Zand, gebaseerd op de vele gele kaarten van het team. WSC begon scherp aan de wedstrijd, knalde er vol op en veroverde regelmatig al vroeg de bal. De eerste kans was dan ook voor ons toen Zaka een voorzet gaf die door Alex gecontroleerd werd met de borst. Zijn schot werd gestopt door de keeper. Paar minuten later als ’t Zand door druk van WSC de bal verspeeld zet Alex Belmin vrij voor de goal. Zijn slappe inzet wordt gekeerd. WSC blijft hard werken, niet iedere bal komt goed aan maar ’t Zand komt niet in de wedstrijd. In de 10e minuut scoort WSC, Rafael zet voor en Belmin scoort de 0-1. WSC gaat door en krijgt meerdere kansen. Belmin die met een mooie schijnbeweging zijn tegenstander passeert stelt Rafael in staat een schot te lossen. Helaas wordt die nog geblokt. Net lang daarna krijgen ook Alex en Belmin nog mooie kansen om de score de verdubbelen. Onze Samir, die vandaag als laatste man gepost is, zorgt regelmatig ook voor dreiging naar voren. Een 1-2-tje met Koen stelt hem in staat een schot te lossen, voorlangs. 2 Minuten later is het weer Rafael die Belmin met een mooie pass richting de 16 stuurt. Belmin schiet te snel en te ver om de keeper te verschalken. In de 38e minuut komt dan eindelijk ’t Zand er een keer gevaarlijk uit, het schot eindigt met een corner als resultaat dat verder geen gevaar oplevert. De laatste kans in de 1e helft is weer voor WSC, Belmin wordt gevloerd net buiten de 16. Koen neemt de vrije trap en dwingt de keeper tot een uiterste krachtsinspanning om de bal uit de rechterhoek te tikken.  0-1 ruststand, dat had ook wel 0-2 of 0-3 mogen of moeten zijn.

Koen blijft in de kleedkamer achter, grieperig en helemaal leeg gespeeld zoekt hij de warme douche op. Philippe is inmiddels uit Maastricht gearriveerd en zal de 2e helft beginnen. WSC gaat verder met druk zetten. Bijna iedere 2e bal is voor WSC en ook komen er weer kansen. Na 5 minuten wordt een schot van Rafael slecht gestopt en zorgt een hakbal van Belmin voor de nodige paniek in de doelmond van ’t Zand. In de 54e minuut een ver schot van Philippe die, via de rug van een speler van ’t Zand, de keeper nog tot een redding dwingt. Wat doet ’t Zand? Ze staan natuurlijk niet voor niets bovenaan, dus voetballen kunnen ze wel. Dan hebben ze ook nog eens Mickey in het team, een speler die bij altijd scoort. Zo nu ook, in de 66e minuut, wordt een voorzet door hem met het hoofd tot doelpunt omgezet. Dit gebeurd op het moment dat WSC met 10 man speelt omdat Sebastiaan met knieklachten aan de kant zit. ’t Zand lijkt wakker te worden en gaan een offensief inzetten. WSC lijkt even te schrikken maar hersteld goed. In de 76e minuut besluit Samir weer even mee naar voren te gaan. Zijn sprint van eigen helft naar de achterlijn, met bal, is wederom indrukwekkend. Zijn voorzet is perfect en de volley van Zakaria ook, 1-2. WSC weer op een verdiende voorsprong. ’t Zand moet weer naar voren. Hierdoor komt achterin meer ruimte en Alex, Zakaria, en consorten maken hier gebruik van. Helaas valt de bevrijdende 3e treffer niet. ’t Zand moet alle hulp inzetten, inclusief hun eigen grens die besluit om bij iedere gevaarlijke actie maar direct de vlag de lucht in te zwaaien. Wederom uit het niets valt de 2-2! En weer is het Mickey die ontsnapt en de bal knap voorbij Bram knalt. 2 kansen, 2 goals, zo effectief als altijd!

Iedereen was het na de wedstrijd eens, WSC verliest 2 punten en ’t Zand wint er 1. Vorige week zei ik nog dat ik zou tekenen voor een, 4e,  gelijk spel vandaag. Nu voel ik teleurstelling. Er is geknokt en gewerkt. De wedstrijd verdiende slechts 1 winnaar, maar die kwam er niet. Naast teleurstelling ook trots, de instelling en teamgeest was super. Dit volgende week tegen ASWH en die 3 punten kunnen ons niet ontgaan.